Gündem

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Mahalle Ziyaretlerine Devam Ediyor

Başkan Yılmaz hangi mahalleleri ziyaret etti? Vatandaşların sorunlarına nasıl çözümler sunuluyor? Yılmaz'ın yeni projeleri neler?

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Mahalle Ziyaretlerine Devam Ediyor
28-09-2024 13:00
GAZİANTEP

Başkan Yılmaz’dan yoğun mahalle ziyaretleri

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana mahalle ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Henüz görevinde altı ayını doldurmamış olmasına rağmen, Şehitkâmil'in hemen hemen tüm mahallelerini ziyaret eden Yılmaz, vatandaşların sorunlarına birebir çözümler üretme yolunda adımlar atıyor. Halkın yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Yılmaz, özellikle dar gelirli ailelere yönelik destek projelerini hayata geçiriyor.

Bir günde üç mahalle ziyareti

Son olarak Selahaddin Eyyubi Mahallesi, Umut Mahallesi ve 29 Ekim Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, her kesimden büyük ilgi gördü. Ziyaretleri sırasında esnafla tokalaşıp halkın evlerine misafir olan Yılmaz, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı. Bu ziyaretlerde halkın memnuniyetini kazanan Yılmaz, sosyal yardımlar ve yerel yönetim projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şek-Kart ile ihtiyaç sahiplerine destek

Yılmaz, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik geliştirdikleri Şek-Kart projesini açıkladı. Ziyaretlerinde özellikle maddi sıkıntı yaşayan kadınlarla birebir konuşan Yılmaz, ailelerin geçim derdini bildiğini belirterek, "Ocaklarınızın tütüp tütmeyeceği kaygısını biliyorum. İnşallah, bir ay içinde Şek-Kartlarımızı dağıtmaya başlayacağız ve ihtiyaçlarınızı bu kartlarla karşılayabileceksiniz" dedi. Bu kartların özellikle dar gelirli ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Çocuklara ücretsiz sandviç ve süt dağıtılacak

Başkan Yılmaz, ekonomik zorluklar nedeniyle çocuklarına harçlık veremeyen ve beslenme çantalarına yeterli yiyecek koyamayan aileler için yeni bir proje başlattı. Yakın zamanda hayata geçecek bu proje ile Şehitkâmil’deki tüm öğrencilere okul önlerinde her gün ücretsiz sandviç ve süt dağıtılacak. Yılmaz, "Gönül isterdi ki böyle bir projeye ihtiyaç olmasın ama mevcut ekonomik şartlar bunu zorunlu kıldı. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde beslenmelerini sağlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Herkes için eşit fırsatlar

Yılmaz, gerçekleştirdiği ziyaretlerde sadece çocuklar için değil, her yaş grubundan vatandaşın sorunlarıyla ilgilendi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına çocukların beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak projeler geliştirirken, aynı zamanda toplumun diğer kesimlerinin de sosyal yardımlarla destekleneceğini belirtti. "Geleceğimizi inşa ederken herkesin eşit fırsatlara sahip olmasını sağlayacağız" diyerek, toplumun refah seviyesini yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yılmaz’ın projelerine halktan tam destek

Ziyaretler sırasında vatandaşlardan büyük bir destek gören Başkan Yılmaz, mahallenin tüm sorunlarını yerinde tespit edip çözümler sunmaya devam ediyor. Halkın güvenini kazanan ve sosyal yardımlar konusunda büyük adımlar atan Yılmaz, "Yaşanabilir bir Şehitkâmil için çalışıyoruz" dedi. Gerek Şek-Kart projesi, gerekse çocuklar için başlattığı ücretsiz sandviç ve süt dağıtımı, Şehitkâmil’de geniş yankı uyandırdı.

“Çocuklarımız bizlerin geleceği, onları sağlıklı ve eşit fırsatlarla yetiştireceğiz.”  İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER