Gündem

 Sosyal Konut Yapımı Hızla İlerliyor

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde sosyal konut inşaatları hızla devam ediyor, teslimatlar Mayıs ayında yapılması planlanıyor.

 Sosyal Konut Yapımı Hızla İlerliyor
22-02-2025 20:30
ADIYAMAN

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, Samsat Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan sosyal konut inşaatlarında sona gelindi. Atatürk Barajı Gölü manzaralı konutlar, Mayıs ayında teslim edilmek üzere tamamlanmak üzere. 125 daireli sosyal konut projesinin 25 dairesi, depremde hak sahibi olan vatandaşlar için ayrılırken, geri kalan 100 daire sosyal konut olarak belirlenen kişilere teslim edilecek.

Deprem Sonrası Sosyal Konut Projesi

Samsat Belediyesi’nin, deprem sonrası ilçeye kazandırdığı sosyal konutlar hızla ilerliyor. Samsat ilçe merkezinde, 21 bloktan oluşan sosyal konutların inşaatında önemli mesafeler kaydedildi. Mayıs ayında bu projelerin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Güçlü Türkiye ve Sosyal Konut Projesi

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Samsat gibi küçük bir ilçede sosyal konut projesinin hayata geçirilmesinin “Güçlü Türkiye” anlamına geldiğini vurguladı. Başkan Fırat, "Güçlü Türkiye’yi içine sindiremeyen bazıları, deprem evlerinin yapılamayacağını ifade ediyorlardı. Ancak iki yıl içinde 11 ilde deprem evleri tamamlanma aşamasına gelirken, Samsat gibi bir ilçede sosyal konutlar hızla tamamlandı. İşte bunun adı güçlü Türkiye ve inanmış kadroların neler yapabileceğinin göstergesidir" dedi.

İlçe İçin Büyük Bir Adım

Samsat’ta yapılan bu projeler, ilçenin kalkınması ve vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir yaşam alanına sahip olabilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Deprem sonrası hayata geçirilen bu projeler, Samsat’ı daha güçlü bir şekilde geleceğe taşımayı hedefliyor. İHA 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER