
Toplu Deneme Sınavları Başladı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği toplu deneme sınavlarının ilk etabını gerçekleştirdi. Şehir genelinde 51 bin 8. sınıf ve 27 bin 12. sınıf öğrencisinin katıldığı sınavlar, öğrencilerin mevcut durumlarını ölçerek onlara bir yol haritası belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu sınavlar, öğrencilerin eksiklerini tespit ederek onları başarıya taşıyacak rehberliği sunmayı hedefliyor.
Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Büyük Adım
Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldır bu uygulamayı sürdürüyor ve yılda 5 kez düzenlenen deneme sınavları, öğrencilere eksik olduğu konuları fark ettirerek sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlıyor. Bu sayede, fırsat eşitliği artırılmaya ve tüm öğrencilerin başarıya ulaşması sağlanmaya çalışılıyor.
Başkan Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Öğrencilerle Buluştu
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, Gaziantep Lisesi'nde sınava katılacak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere sınav öncesi moral vererek deneme sınavı kitapçıklarını bizzat dağıtan Şahin ve Kılınç, öğrencilere motivasyon konuşmaları yaptı.
"Siz Bizim Geleceğimizsiniz"
Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Lisesi'nde yaptığı konuşmada, "Siz bizim geleceğimizsiniz. Gözümüzün nuru, başımızın tacısınız" diyerek öğrencilerin önemine vurgu yaptı. Eğitimde hedeflerin yüksek olduğunu belirten Şahin, Gaziantep'in bir eğitim şehri olma yolunda ilerlediğini ifade etti ve öğrencilere, "Her şey sizinle başlıyor" mesajını verdi.
Şehirdeki Eğitim Performansı Artıyor
Başkan Şahin, deneme sınavları ile öğrencilerin sadece kendi sınıflarıyla değil, tüm Türkiye ile rekabet ettiğini belirterek, Gaziantep'teki öğrencilerin güçlü ve zayıf yönlerini görmelerini sağladıklarını ifade etti. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç ise ildeki akademik performansın her geçen yıl arttığını ve bu başarıyı daha da ileriye taşıyacaklarını dile getirdi.
Gaziantep’in Eğitimdeki Hedefi Nedir?
Başkan Şahin, Gaziantep'in eğitimde ilk 10 şehir arasına girmeyi hedeflediğini belirterek, "Bu süreçte, Gaziantep’teki öğrencilerimizin daha iyi bir akademik başarı yakalayacağını umuyoruz" dedi. Şehirdeki eğitim hedeflerinin başarılmasında öğrencilerin büyük payı olduğuna dikkat çekti.
“Kendinizle yarışıyorsunuz, sonra sınıfınızla ama artık rekabet o kadar arttı ki, siz tüm Türkiye ile yarışıyorsunuz.” – Fatma Şahin
Bu deneme sınavlarıyla öğrenciler, sınav performanslarını ölçme fırsatı bulurken, eksik oldukları alanları tespit ederek kendilerine doğru bir çalışma stratejisi oluşturabiliyorlar. Gaziantep, eğitimdeki başarısını daha da artırmayı hedefliyor. İHA