Gündem

Nevşehir'de Özel Klinikte Yaşanan Tragik Ölüm

Nevşehir'de bir özel klinikte ozon tedavisi sırasında fenalaşan 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Peki, bu üzücü olayın perde arkasında neler var?

Nevşehir'de Özel Klinikte Yaşanan Tragik Ölüm
07-03-2024 17:40
NEVŞEHİR

Nevşehir'de, Güzelyurt Mahallesi'nde bulunan bir özel klinikte ozon tedavisi gören Eda Özen (36), tedavi sırasında aniden fenalaşarak acil olarak Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağırlaşan Özen, daha sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Beyninde emboli oluştuğu tespit edilen Özen, maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Adli Süreç Başladı

Ailesinin şikayeti üzerine olayla ilgili Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, özel klinikte hekim olarak görev yapan B.B. gözaltına alındı. B.B.'nin, ruhsatsız bir şekilde faaliyet gösteren kliniği henüz yeni açmış olduğu ve daha önce başka bir özel hastanede çalıştığı öğrenildi.

Klinik Mühürlendi

Yapılan incelemeler sonucunda kliniğin ruhsatsız olduğu tespit edilerek, yetkililer tarafından mühürlendi. Nevşehir Tabipler Odası Başkanı Yunus Emre Çakır, adli sürecin yakından takip edileceğini ve ailenin şikayetinin ardından başlatılan soruşturmanın sonuçlanması için gerekli adımların atıldığını belirtti.

"Adli soruşturma ivedilikle başladı. Ailenin şikayeti var. Kayseri'de otopsi yapıldı. Otopsi sonucuna göre gerekli ifadeler alınıp bir kanıya varılacak. Bu konuda kimsenin gözü arkada kalmasın." - Yunus Emre Çakır, Nevşehir Tabipler Odası Başkanı

Toplumun Acı Kaybı

Eda Özen'in ani vefatı, Nevşehir toplumunu derinden sarsarken, 2 çocuk annesi Özen'in cenazesi, Kurşunlu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. Bu trajik olay, özellikle özel sağlık hizmetleri sunan kurumların denetlenmesi ve ruhsatlandırılması konusunda ciddi soru işaretleri yaratmıştır.

Özen'in ailesi ve yakınları, adli sürecin sonuçlarını beklerken, toplum olarak sağlık hizmeti alırken daha dikkatli olunması ve güvenilir kurumlara başvurulması gerektiği konusunda farkındalık artmıştır. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER