Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi haline gelen Nissibi Köprüsü, bölge halkının umudu oldu.
1992 yılında Atatürk Barajı’nda su tutulmasıyla beraber Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır’ı birbirine bağlayan yol ve köprü sular altında kalınca bölge halkı ulaşımını feribotlarla sağlayarak yıllarca ekonomik ve sosyal mağduriyet yaşamıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılan ve Türkiye’nin en uzun 4’üncü asma köprüsü unvanını alan Nissibi Köprüsü Şanlıurfa ve Adıyaman’ın yanı sıra doğu ile batı illerini de birbirine bağlayan önemli bir üçgen’de yer alması hem bölgenin ekonomisinin temel taşını oluştururken hem de bölge halkının yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırdı.
Köprü’de araç geçiş sayısının her yıl aratarak devam ettiği öğrenilirken her gün yaklaşık 500 yüz aracın geçtiği ve hafta sonları ise daha yoğun bir şekilde bölgeye gezi amaçlı gelen vatandaşlar Nissibi köprüsüne hayran kalıyor.
Köprüye ulaşım sağlayan 45 kilometrelik yolun ise daha önce tek şeritli olmasının ardından çift şeritli otoban standardında yapımına başlanılan yolun ise %80 kısmı bitme aşamasında gelmiş durumda yolun bitirilmesi için hummalı çalışmalar devam ediyor.
-‘’BAŞKANIMIZ ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’
Bölge köylerinde hayvancılıkla uğraşan Köprüyü ticaret amacıyla sık kullandığını belirten Mustafa Sabırdan, ‘’yıllarca feribotlarla karşıya geçip ticaretimizi yapıyorduk, çok zorluklar çektik günlerce yollarda kaldığımız bile oluyordu, bazı günler sabahlayarak feribot seferlerinin başlamasını bekliyorduk. Çok şükür köprü yapıldıktan sonra hayatımız kolaylaşmasının yanı sıra ekonomik olarak ta Bölge’de ticaret yapanlara katkısı oldu. Bizlere bu güzel eseri bırakan reisimize Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, biz onu gönlümüzden geçen cümleyle telaffuz ettiğimiz için Cumhurbaşkanı ve Başkanımız olarak değil de reisimiz olarak biliyoruz, son yıllarda bölgeye kazandırdığı Nissibi Köprüsünün yanı sıra tek şeritli olan yolumuzu otoban standardına getirerek çift şeritli yola kavuşturdu, bizi bu zorluklardan kurtardığı için kendisine minnettarız’’ dedi.
-BÖLGE HALKI OLARAK MEMNUNUZ
Bölge halkı olarak köprünün yapılmasından dolayı memnun olduklarını belirten Ali İhsan Yolaçan, şunları söyledi: ‘’daha öce Siverek’ten 45 kilometrelik yolu tek şeritte giderek feribota ulaşıyorduk, tek şeritli yolda ölümlü kazalar meydana geliyordu, feribotta saatlerce bazen de günlerce takıldığımız bile oluyordu. Çok şükür şimdi hem yolumuz çok güzel oldu hem de Köprümüz bölgenin güzelliğini ortaya çıkardı, ekonomik açıdan ve turizm açısından güzel bir adım atılmış oldu’’ dedi.