Yaşam

Öğrencilere 1 Milyon 268 Bin Spor Ayakkabısı Dağıtıldı

Öğrenciler, karne hediyesi olarak spor ayakkabısı almaya devam ediyor. Bu projenin amacı nedir ve öğrenciler nasıl etkileniyor?

Öğrencilere 1 Milyon 268 Bin Spor Ayakkabısı Dağıtıldı
24-06-2024 13:30
GAZİANTEP

Karne Hediyesi Olarak Spor Ayakkabısı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla karne hediyesi olarak bugüne kadar 1 milyon 268 bin spor ayakkabısı dağıttı. Bu projenin başlangıcı 2017 yılına dayanıyor ve her yıl öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve spora yönlendirmek için devam ediyor.

2017 Yılından Beri Süregelen Gelenek

2017 yılından bu yana öğrencilere karne hediyesi olarak spor ayakkabısı dağıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl da dağıttığı spor ayakkabılar ile birlikte bu sayıyı 1 milyon 268 bine çıkarttı. Öğrencileri spora teşvik etmek ve ödüllendirmek adına yapılan proje kapsamında bu yıl 180 bin spor ayakkabı dağıtılacak.

Bu Yıl 180 Bin Spor Ayakkabısı Dağıtılacak

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gençlerimiz uzun bir eğitim maratonundan sonra tatile girdi. Yaz döneminde de özellikle spor yapmaları için her yıl onlara spor ayakkabı hediye ediyoruz. Böylelikle amacımız 'malzememiz yok, spor yapacak imkânımız yok' gibi sorunları ortadan kaldırarak onları spora teşvik etmek" dedi. Bu yıl 180 bin ayakkabı dağıtacaklarını belirten Tahmazoğlu, bugüne kadar dağıttıkları spor ayakkabı sayısının 1 milyon 268 bine ulaştığını söyledi.

Spor Yapma İmkanlarının Arttırılması

Tahmazoğlu, yaptıkları halı sahalar, basketbol ve voleybol sahaları gibi birçok hizmetle de öğrencilere spor yapma imkanı sunduklarını ifade etti. "Spor ayakkabısı da ekstra olarak bütün öğrencilerin ihtiyacı. Hem ihtiyaçlarını karşılamak hem de spora teşvik etmek amacımız. Boş zamanlarını daha verimli geçirme fırsatı buluyorlar" diye ekledi.

Öğrencilerin Görüşleri

Spor ayakkabı alan öğrenciler ise bu kampanyanın onları ders çalışmaya daha çok teşvik ettiğini söyledi. Öğrenciler, "Bu hediyeler sayesinde daha motive oluyoruz ve spor yapma imkanımız artıyor" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

“Bu yıl 180 bin ayakkabı dağıtacağız. Geçmişte dağıttıklarımızla birlikte 1 milyon 268 bin spor ayakkabısını gençlere dağıttık.” - Mehmet Tahmazoğlu

Bu kapsamlı proje, hem öğrencilerin fiziksel aktivitelerini artırmayı hem de eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Sporun ve eğitimin bir arada desteklenmesi, gençlerin daha sağlıklı ve başarılı bireyler olarak yetişmesine olanak tanıyor.

Sonuç olarak, Şahinbey Belediyesi'nin spor ayakkabısı dağıtımı, gençlerin hem eğitim hem de spor alanında gelişimlerini destekleyen önemli bir girişim olarak öne çıkıyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER