Eğitim

okul öncesi eğitimle geleceği şekillendiriyor

Okulöncesi eğitim neden bu kadar önemli ve Şehitkamil Belediyesi bu alanda nasıl bir katkı sağlıyor? İşte detaylar...

okul öncesi eğitimle geleceği şekillendiriyor
04-11-2023 11:48

Şehitkamil Belediyesi'nden Okul öncesi Eğitime Tam Destek

Okulöncesi Eğitimin Önemi ve Şehitkamil Belediyesi'nin Katkıları

Eğitim, bir toplumun temel taşlarından biridir ve erken yaşta başladığında etkisi daha da büyür. Şehitkamil Belediyesi de bu bilinçle, eğitimin ilk kademesi olarak kabul edilen okulöncesi eğitime büyük önem veriyor. Belediyeye bağlı 25 aile merkezinde açılan 50 anasınıfı şubesinde 742 öğrenci eğitim alırken, anneleri de aynı merkezlerde kendilerini geliştirebilecekleri kurslara katılıyorlar.

Annelere Özel Kurslar

Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen bu projede, anneler çocuklarını yalnız bırakmıyor. Çeşitli branşlarda açılan kurslara katılan anneler, hem kendilerini geliştiriyor hem de çocuklarına moral ve motivasyon sağlıyorlar.

Anaokulu Öğrencilerine Renkli Bir Dünya

Selahattin Eyyubi Aile Merkezi Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde sayıları, harfleri ve çocuk şarkılarını öğreniyorlar. Aynı zamanda boyama etkinlikleriyle renkleri tanıyorlar. Tüm bu eğitim materyalleri ve araç-gereçler Şehitkamil Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor.

“2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca burada çocuklarımıza eğitimler verirken, anneleri de aile merkezimizde açılan; dikiş-nakış kursu, giyim kursu, kuran kursu olmak üzere çeşitli kurslarımıza katılarak, çocuklarını yalnız bırakmıyorlar,” diye belirtiyor Selahattin Eyyubi Aile Merkezi Anaokulu Öğretmeni Aslıhan Dindaroğlu.

Bu özverili çalışmalar sayesinde Şehitkamil Belediyesi, okulöncesi eğitime büyük katkı sağlamanın yanı sıra annelerin de sosyal ve mesleki becerilerini artırıyor. Aynı zamanda çocukların eğitimine olan desteği ile geleceğe yönelik sağlam temeller atıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER