Eğitim

okullara spor malzemesi desteği

Çocuklarımız Güvende mi? Şanlıurfa'da Okul Servis Araçlarına Yapılan Denetimlerde Neler Ortaya Çıktı?

okullara spor malzemesi desteği
02-11-2023 18:00

Şanlıurfa'da Okul Servislerine Sıkı Denetim: 2 Araç Trafikten Men Edildi

Şanlıurfa'da Ortak Operasyon

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği operasyonda okul servis araçlarına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Bu denetimler, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldı ve servis yönetmeliğine uymayan 2 araç trafikten men edildi.

Kentin Dört Bir Yanında Denetim

Zabıta ekipleri ve trafik polisleri, Şanlıurfa’nın farklı noktalarında okul servis araçlarını mercek altına aldı. Her bir servis aracı, durdurularak tek tek kontrol edildi. Ekipler, servis şoförlerinin yönetmelikte belirtilen şartları taşıyıp taşımadığını denetlerken, araçlarda "dur" levhasının bulunması ve okul taşıtı logosunun olup olmadığı gibi önemli ayrıntılar da incelendi.

Emniyet Kemeri ve Diğer Güvenlik Önlemleri

Denetimler sırasında araç içinde de çeşitli incelemeler yapıldı. Ekipler, özellikle emniyet kemerinin her koltukta olması gerektiğini vurgulayarak servis şoförlerini bu konuda uyardı. Maalesef, yapılan denetimlerde kurallara uymayan 2 servis aracı tespit edildi ve bu araçlar trafikten men edildi.

Trafikten men edilen araçlar çekiciler vasıtasıyla çekilerek otoparka götürüldü.

Güvenli Ulaşım İçin Sürekli Denetim

Şanlıurfa’da öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için okul servis araçlarına yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. Ekipler, öğrencilerin güvenliğini tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Öğrencilerin güvenliği, herkesin ortak sorumluluğu. Şanlıurfa'daki bu denetimler, çocuklarımızın her gün okullarına güvenle ulaşabilmeleri için atılan önemli adımlardan sadece biri. Peki, sizin çocuğunuzun okul servisi güvenli mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER