Gündem

Osmaniye'den Gelen Hasta, Diyarbakır'da Modern Tedavi ile Sağlığına Kavuştu

Kalp kası kalınlaşması nasıl bir hastalıktır ve septal ablasyon yöntemi ile nasıl tedavi edilir?

Osmaniye'den Gelen Hasta, Diyarbakır'da Modern Tedavi ile Sağlığına Kavuştu
20-05-2024 09:22
OSMANİYE

Başlangıç Noktası: Osmaniye'den Diyarbakır'a Uzanan Bir Sağlık Yolculuğu

30 yaşındaki Hasan Mert, Osmaniye'den başlayan sağlık mücadelesini Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nde sonlandırdı. Baş dönmesi ve nefes darlığı şikayetleriyle doktora başvuran Mert'e, hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi konuldu.

Septal Ablasyon: Açık Ameliyata Alternatif Bir Yöntem

Kardiyolog Prof. Dr. Hakkı Şimşek'in yürüttüğü tetkikler sonucunda, Mert için septal ablasyon yöntemi uygulanmıştır. Bu yöntemle, kasıktan girilerek kalp damarlarına ulaşılıp, sorunlu damara alkol enjekte edilerek tedavi gerçekleştirilmiştir. Bu işlem, açık kalp ameliyatına gerek kalmadan yapılabilmektedir.

Hasan Mert'in Yeni Hayatı

Tedavi sonrasında Mert, yaşam kalitesinde büyük bir iyileşme gözlemledi. "Şu an gayet iyiyim, rahat nefes alabiliyorum. Hareketlerimi, egzersizlerimi yapabiliyorum." diyerek memnuniyetini dile getiren Mert, Diyarbakır'da adeta yeniden doğduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Hakkı Şimşek'in Değerlendirmeleri

Prof. Dr. Şimşek, yaptığı açıklamada, hastanın tedavi sonrası şikayetlerinde yüzde 70 iyileşme gözlemlediklerini belirtti. Ayrıca, birçok farklı şehirden hastaların tedavi için kendilerine başvurduğunu, artık yurt dışından bile hastaların geldiğini vurguladı.

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nin Başarısı

Şimşek, hastanenin kalp rahatsızlıkları tedavisinde ulusal ve uluslararası alanda tanındığını, artık yurt dışı merkezlerine hasta sevk etmeyip, aksine dışarıdan hasta kabul ettiklerini belirtti. Bu durum, hastanenin ve yöntemin başarısını gözler önüne sermektedir.

Tedavi Yöntemlerindeki Gelişmeler

Septal ablasyon yöntemi, özellikle kalp kası kalınlaşması gibi genetik hastalıkların tedavisinde devrim niteliğinde bir adım olarak değerlendirilmekte. Bu yöntem sayesinde hastalar, daha az invaziv ve daha konforlu bir tedavi süreci yaşamaktadır. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER