Asayiş

Oto Yıkamada Patlama Korku Yarattı: Facia Kıl Payı Atlatıldı

Gaziantep'teki oto yıkama merkezinde yaşanan patlama çevrede paniğe yol açtı. Peki, bu korkutucu olay nasıl gelişti ve can kaybı yaşanmadan atlatıldı mı? detaylar haberimizde

Oto Yıkamada Patlama Korku Yarattı: Facia Kıl Payı Atlatıldı
17-10-2024 15:00
GAZİANTEP

Patlamanın Ardındaki Sebep

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, sanayi sitesinde yer alan bir oto yıkama istasyonunda gerçekleşen patlama, çevrede büyük paniğe sebep oldu. Olay, öğle saatlerinde, yıkama işlemi sırasında kompresörün alev alarak patlaması sonucunda meydana geldi. Patlamanın ardından işyerinde çalışanlar hızla dışarıya çıkarak kendilerini güvenceye aldı.

Çalışanların Dikkati Olası Felaketi Önledi

İş yerinde meydana gelen patlama sırasında, yıkama işlemi yapan işçiler, kompresörün alev aldığını fark edince anında tahliye oldular. Patlama anında çalışanların soğukkanlı bir şekilde dışarı çıkmaları, olası can kayıplarını önledi. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi.

Acil Müdahale Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi

Olay yerine intikal eden 112 sağlık ekipleri, polis ve itfaiye görevlileri hızla müdahale ederek patlamanın yarattığı hasarı kontrol altına aldı. İtfaiye ekipleri, yangın çıkma ihtimaline karşı kompresörü söndürerek durumu güvenli hale getirdi. Acil müdahale ekiplerinin zamanında müdahalesi, yangının oto yıkama alanında yayılmasını önledi.

Patlamanın Maddi Zararları

Patlama sırasında kimse yaralanmazken, oto yıkama alanında ciddi maddi hasar meydana geldi. Patlamanın etkisiyle kompresör tamamen kullanılamaz hale gelirken, iş yerinin de bazı bölümlerinde maddi zararın oluştuğu belirtildi. İş yeri sahipleri, olay sonrası büyük bir şok yaşadı.

Sanayi Sitesindeki Vatandaşların Tepkisi

Patlama sesini duyan sanayi sitesi sakinleri, olay yerine koşarak bilgi almaya çalıştı. Çevrede bulunan diğer iş yerlerindeki çalışanlar, patlama nedeniyle kısa süreli bir panik yaşadı. Vatandaşlar, sanayi bölgesinde bu tür olayların tekrar yaşanmaması için daha fazla güvenlik önlemi alınmasını talep etti.

Önlemlerin Artırılması Gerekiyor mu?

Bu olay, sanayi bölgelerinde çalışanların güvenliğini yeniden gündeme taşıdı. Vatandaşlar ve iş sahipleri, patlama gibi olayların önlenebilmesi için iş yerlerinde daha sıkı denetimlerin ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyor. Yetkililerin bu talepleri değerlendirerek güvenlik protokollerini gözden geçirmesi bekleniyor.

“Sanayi bölgelerinde bu tür olayların önlenmesi için mutlaka güvenlik tedbirleri artırılmalıdır.”

Özellikle yoğun çalışma temposunun yaşandığı oto yıkama merkezleri gibi alanlarda, bu tarz kazaların tekrar etmemesi adına iş güvenliği protokollerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER