Gündem

PANDEMİ SÜRECİNDE DOĞAYA İLGİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

PANDEMİ SÜRECİNDE DOĞAYA İLGİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
16-11-2020 16:44

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yeni tip koronavirüs nedeniyle kalabalık ortamlara karışmak istemeyenlerin tercihi doğa yürüyüşleri oldu.

Kovid-19 salgını nedeniyle izolasyona önem verenler, düzenlenen günü birlik tur ve organizasyonlarla kendini doğaya atmayı tercih ediyor.

Pandemiden uzak doğada vakit geçirmek isteyenler, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek doğa yürüyüşlerine katılıyor.

Düzenlenen etkinliklere her meslek grubundan katılım olurken yürüyüşlerde tarihi mekan ve doğal güzelliklerin de tanıtımı yapılıyor.

Her hafta farklı bölgelere gezi düzenleyen Doğa Severler Gezi Kulübü‘nün etkinlikleri yoğun ilgi görürken bu haftaki etkinlik Fırat Nehri kıyısında yapıldı.

Doğaseverleri doğa ile buluşturmak amacıyla farklı etkinliklere imza attıklarını dile getiren Doğa Severler Gezi Kulübü Başkanı Mustafa İncealan, herhangi bir kar amacı gütmediklerini belirtti.

– “Ekibimizin tamamı gönüllülerden oluşuyor“

Tamamen gönüllülerden oluşan kulübün amacının bölgenin tanıtımına katkı sunmak olduğunu da ifade eden İncealan, Siverek Son Haber muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Özellikle Kovid-19 sürecinde insanlar uzun süre evlerde kaldı. İnsanları kendi yaşam alanlarından alarak doğal yaşam alanlarına getirmek istedik. Pandemi sürecinde doğaya olan ilgi gün geçtikçe artıyor çünkü insanlar doğada huzur buluyor. Doğaya çıkmak ve yürüyüş yapmak hem ruh hem beden sağlığına çok iyi geliyor. Bu anlamda bizlerde bir ekip oluşturduk ve her hafta doğadayız. Genellikle kendi bölgemizi ve köylerimizi geziyoruz. Öncesinden gelip parkurları düzenliyoruz, daha sonra ise belirlediğimiz parkurlarda yürüyoruz. Özellikle Fırat nehrini yaşamak istedik çünkü suya hasretiz, suyun getirdiği bir huzur var. Bizde bu huzuru yaşamak istedik. Etkinliklerde Kovid-19 kurallarına doğada da dikkat ediyoruz. Özellikle yürüyüş parkurlarında takip mesafesini bir metreden iki metreye çıkardık.”

– “Birlikte güzel bir etkinliğe imza attık“

Düzenlenen etkinliğie gezi ekibiyle birlikte katıldıklarını ifade eden Nida Sanat Topluluğu Başkanı Abdullah Hakan Lale, “Birlikte çok güzel bir etkinliğe imza attık. Alanlarımız farklı olsa da birlikte hareket edip doğada bir arada olma imkanı sağladık. Doğaseverler parkuru tamamlarken biz fotoğraf tutkunları da doğada güzel kareler elde etmeye çalıştık. Aramızda kursu tamamlayanlar olduğu gibi stajyer arkadaşlarımız da var. Kendilerine çekim tekniklerini anlatıp güzel bir gün geçirmeleri için elimden geleni yaptık. Etkinliğimize katılan doğaseverlere ve ekibimize teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kovid-19 nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini söyleyen coğrafya öğretmeni Murat Demirci, “İnsanlar çok uzun bir süre neredeyse mart ayının başından haziran ayına kadar yasağın kalktığı sürece kadar evlerde kaldılar. Tabii ki biz Türk toplumu olarak da sosyalleşmeyi, dokunmayı, teması, gezmeyi seven bir toplumuz. Pandemiden dolayı bu kısıtlandı ve insanlar da tekrar yasaklar kalktığında kendilerini doğaya bıraktı. Aslında olması gereken bu, geçmişte teknoloji olmadan önce doğa ile iç içe yaşayan bir toplumduk. İnsanlar streslerini atmak için doğadan daha iyi bir yer bulamazlar ki oraya döndük zaten.” dedi.

– “Doğada daha fazla zaman geçirilmeli“

Doğanın insan ruhu üzerinden olumlu etkileri olduğunu söyleyen Demirci, “Tabi gelecekte de umarım yine aynı şekilde tabii ki teknolojinin iyi taraflarından faydalanacağız ancak kendimizi doğaya ona zarar vermeden onu kirletmeden onu değiştirmeden onun da bizi değiştirmesine biraz müsaade ettiğimizde doğa bize hiçbir zaman zarar vermez. Unutmayalım ki biz doğaya ne kadar zarar verirsek doğa intikamını kötü bir şekilde alır ki bu salgın süreçleri olsun ne yazık ki ülkemizdeki orman yangınları bu tarz durumlar ne yazık ki canımıza sıkıyor ama biz işin iyi tarafına odaklanmaya çalışıyoruz. Etrafı ve doğayı tanıyaraktan bulunduğumuz çevreyi tanıyarak daha güzel bir hayat sürmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Pandemi sürecinin herkesi etkilediğini dile getiren hemşire Fatoş Akbal, koronavirüs nedeniyle sevdiklerinden uzak kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Sınıf öğretmeni Ayten Kumurcu ise, yoğun geçen haftanın stresini doğada atmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Parkurun tamamlanmasının ardından Fırat Nehri kıyısında bir araya gelen doğa severler, manzaranın ve temiz havanın tadını çıkardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER