Gündem

PANDEMİ TEDBİRLERİ ECZACILARI SALGINDAN KORUDU

PANDEMİ TEDBİRLERİ ECZACILARI SALGINDAN KORUDU
25-12-2020 16:03

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eczanelerde uygulanan koronavirüs tedbirleri eczacıları ve çalışanları salgına karşı korudu.

Kovid-19 nedeniyle Türkiye’de birçok eczacı ve teknisyen hayatını kaybederken ilçede tedbirleri uygulayan eczacılar, koronavirüsten korunmayı başarıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan pandemi tedbirlerini aksatmayan eczaneciler ve çalışanlar, gelen hastalara tedbirleri hatırlatmayı unutmuyor.

Sağlık çalışanları arasında 2. risk grubunda olan teknisyenler ve çalışanlar, tedbirlere uyulması durumunda salgının en az zararla atlatılacağına inanıyor

Türkiye’de 10’u eczacı 2’si eczane çalışanı olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi

Eczacı Mustafa Hivi Abikoğlu, gazeteci – yazar Şükrü Dolaş’a yaptığı açıklamada, Siverek ilçesinde faaliyet yürüten eczanelerin pandemi tedbirlerine uyarak korunduklarını söyledi.

Kovid-19 salgınının sadece Türkiye’yi değil dünyayı etkilediğine değinen Hivi Abikoğlu, “Kovid-19 maalesef insanlığın başına dert olan bir hastalık oldu. Biz eczacılar Siverek’te özellikle sosyal mesafe, hijyenik koşullar ve maske tedbirlerini tam anlamıyla uyguladık. Bugüne kadar Siverek ilçesinde hiçbir eczacı ve kalfamız salgına yakalanmadı. Tabi yakalanmamamızın temel sebebi de pandemi tedbirlerine harfiyen uymamızdır. Çünkü gelen hastalarımıza maskesiz girmemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz. Onun yanı sıra gelen her hastaya dezenfekte ikram ediyoruz ki bu şekilde korunmaya çalışıyoruz.” dedi.

Eczaneye maskesiz gelenlere maskede verdiklerini dile getiren Abikoğlu, “İnsanlarımızın salgın konusunda çok dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Çünkü virüs dünyayı etkisi altına almış ve bunun önüne geçmenin yolu da tedbirlere uymaktan geçiyor. Biz eczacılar sağlık çalışanlarının ardından risk grubunda olan kişileriz. Çünkü insanlar hastaneden çıktıktan sonra soluğu ilaç almak için eczanede alırlar. Bazen şüpheli hastaların bile geldiği oluyor ki bu çalışanlarımız için büyük bir risktir. Bu açıdan gelen hastaları kurallara uymaları konusunda uyarıyoruz. Bu konuda da başarışı olduğumuza inanıyoruz. İlçemizde koronavirüs kaynaklı hayatını kaybeden eczacı olmadı ancak ülkemizde hayatını kaybedenler oldu. Üzücü bir durum, Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Eczacı Abikoğlu, aşı konusunda bir kafa karışıklığı olsa da aşının yapılmasından yana olduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER