Gündem

Peker Holding Slovenya'da Devrim Niteliğinde Bir Fabrika Açtı

Geleceğin tarım teknolojileri hangi yenilikleri sunuyor? Peker Holding'in Slovenya'daki yeni tarım robotu üretim fabrikası, bu soruya cevap veriyor.

Peker Holding Slovenya'da Devrim Niteliğinde Bir Fabrika Açtı
23-05-2024 10:30

Yeni Bir Başlangıç

Peker Holding iştiraki olan Pek Automotive, Slovenya'nın Logatec şehrinde yeni bir fabrika açılışı gerçekleştirdi. Bu fabrika, şirketin yönetim merkezi olarak da hizmet verecek ve tarım robotları üretecek.

Türkiye-Slovenya İlişkilerine Vurgu

Türkiye'nin Lübliyana Büyükelçisi Aylin Taşhan açılışta yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ortak tarih ve kültürel bağların önemini vurguladı. Taşhan, Türkiye ile Slovenya arasındaki ticaret hacminin 2,55 milyar dolara ulaştığını ve bu iş birliğinin devam edeceğini belirtti.

"Slovenya bizim dostumuz ve müttefikimiz." - Aylin Taşhan

Slovenya'dan Büyük Destek

Slovenya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Direktörü Jernej Salecl, fabrikanın açılışının ülke için bir gurur kaynağı olduğunu ve Avrupa'nın geleceği için önemli olduğunu söyledi.

Üretim Kapasitesi ve İnovasyon

Pek Automotive CEO'su Mikhail Kostkin, şirketin tarım robotu üretimi alanında dünya liderleri arasında olduğunu ifade etti. Yeni fabrika, yıllık 1500 adet üretim kapasitesi ile dikkat çekiyor ve bu robotlar, 40 kat enerji tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlandı.

Çevresel Etki ve Maliyet Avantajları

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, yeni üretilen tarım robotlarının, geleneksel traktörlerin yılda 40 bin dolar olan mazot masrafını sadece bin dolara indireceğini belirtti. Bu inovasyon, patentli bir teknoloji ile desteklenmektedir. AA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER