Asayiş

Pençe-Kilit Operasyonu: Bir Askerimizin Şehadeti

Pençe-Kilit Operasyonu'nda kahraman bir askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklama ile acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Pençe-Kilit Operasyonu: Bir Askerimizin Şehadeti
05-07-2024 12:15
ANKARA

Şehit Uzman Çavuş Cebrail Acar Kimdir?

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Uzman Çavuş Cebrail Acar, kahramanca mücadele ederken şehit düştü. Bu esnada iki terörist etkisiz hale getirildi. Uzman Çavuş Acar, 33 yaşında ve iki çocuk babasıydı. Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan ailesine acı haber, yetkililer tarafından iletildi.

Bakan Güler'den Taziye Mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yayımladığı mesajda derin üzüntüsünü dile getirerek,

"Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

ifadelerini kullandı.

Şehidin Ailesine Acı Haber Ulaştı

Uzman Çavuş Cebrail Acar'ın şehadet haberi, Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan ailesine Halkapınar Kaymakamı Enes Talha Ulusoy ve askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin babaevine Türk bayrağı asılırken, mahalle sakinleri de taziye ziyaretinde bulundu. Cebrail Acar'ın cenazesinin Ulu Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Başsağlığı Mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medyadan paylaştığı mesajında,

"Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Uzman Çavuş Cebrail Acar'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

ifadelerini kullandı.

Bu acı olay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesinde ne kadar büyük fedakarlıklar yaptığını bir kez daha gözler önüne serdi. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize sabırlar diliyoruz.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER