Eğitim

Projeleri Hakkında Milletvekili Tutdere'den Sorular

Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Adıyaman'ın Projelerini Sordu

Projeleri Hakkında Milletvekili Tutdere'den Sorular
27-12-2023 18:00

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere,  Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Adıyaman ile ilgili iki önemli konuda soru yöneltti. Milletvekili, Adıyaman için planlanan kütüphane yapımı ve deprem bölgesindeki illerin turizm bölgesi ilan edilmesi hakkında bilgi talep etti.

Adıyaman İçin Yatırım Programları ve Kütüphane Projesi

"Adıyaman il merkezinde Adıyaman Halk Kütüphanesinin yapım işi yatırım programına alınmış ve uygulama projesi alım süreci başlatılmıştır." - Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adıyaman merkez için bir kütüphane yapımının yatırım programına alındığını ve Gerger ilçesinde turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Milletvekili Tutdere'nin Eleştirileri ve Takibi

Abdurrahman Tutdere, Adıyaman için planlanan ancak henüz somut adımlar atılmayan projelerin yetersizliğini eleştirdi. Gerger ilçesindeki turizm bölgesi projesi ve kütüphane yapımının, yalnızca planlama aşamasında kaldığını ifade etti.

Adıyaman İçin Yapılan Çalışmaların Etkinliği

Tutdere, Adıyaman Valiliğinin yatırım programlarında kütüphane yapım işinin yer almadığını ve proje süreçlerinin başlatılmadığını vurgulayarak, Adıyaman'ın sorunlarının çözümü için aktif olarak mücadele edeceğini belirtti.

Adıyaman'ın Eğitim ve Turizm Geleceği

CHP Adıyaman Milletvekili, öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmesi ve turizm potansiyelinin artırılması için Adıyaman'daki projelerin takipçisi olacağını ve bu konuları meclise taşıyacağını sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER