Gündem

"Muhtarlar Akademisi" Açıldı

Yerel yönetimlerde bir yenilik rüzgarı: Muhtarlar Akademisi ile muhtarlar nasıl bir değişim içinde olacak?

"Muhtarlar Akademisi" Açıldı
04-06-2024 09:15
GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğiyle, muhtarların hizmet standartlarını artırmak ve kişisel yetkinliklerini geliştirmek amacıyla "Muhtarlar Akademisi" programı başlatıldı.

Yeni Eğitim Döneminin Detayları

Bu yeni eğitim programı, muhtarların daha etkin ve verimli çalışmalarını sağlamak üzere dizayn edilmiştir. HKÜ Hukuk Fakültesi amfisinde gerçekleştirilen açılış toplantısında, 774 muhtara afet ve risk yönetimi, kamu yönetimi, halk sağlığı, bilgisayar eğitimi, arabuluculuk, marka şehirler ve halkla ilişkiler gibi yedi ana başlık altında eğitimler verileceği açıklandı.

Eğitim Sürecinin Önemi ve Hedefleri

Program, 14 gün sürecek yoğun bir eğitim takvimi içerir. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programın önemini vurgulayarak, teorik bilginin pratiğe dökülmesinin ve bilimin hayatın bir parçası haline getirilmesinin hedeflere ulaşmada kritik olduğunu belirtti.

Deneyim ve Yenilik Arasında Köprü Kurmak

Başkan Şahin, deneyimli muhtarlar ile alana yeni adım atan muhtarların bir araya gelmesinin büyük bir tecrübe alışverişine zemin hazırlayacağını ve bu etkileşimin hem hizmet kalitesini hem de toplumsal entegrasyonu artıracağını ifade etti.

Demokrasi Neferleri: Muhtarlar

HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, muhtarların demokrasinin temel taşlarından olduğunu ve akademide verilecek eğitimin, muhtarların bu rolü daha etkin bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacağını söyledi. Eğitimler, muhtarların kriz anlarında liderlik yapmalarını ve toplumla iletişimlerini güçlendirmelerini amaçlamaktadır. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER