Gündem

"Oğlum Kandırılarak Dağa Götürüldü, İradesiyle Gitmedi"

Diyarbakır annelerinin kararlılığı neden bu kadar güçlü? Fatma Bingöl’ün evlat hasreti nasıl bir mücadeleye dönüşüyor?

"Oğlum Kandırılarak Dağa Götürüldü, İradesiyle Gitmedi"
16-08-2024 19:00
DİYARBAKIR

Diyarbakır Annelerinin Evlat Nöbeti 1810. Gününde Sürüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti, aralıksız bir şekilde devam ediyor. 3 Eylül 2019 tarihinde, farklı şehirlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan aileler, dağa kaçırılan çocuklarının geri dönmesi için mücadelelerini sürdürüyor. Evlat nöbeti bugün itibarıyla 1810. gününe ulaştı.

11 Yıllık Hasret: Fatma Bingöl’ün Oğlunu Arayışı

Evlat nöbetinde yer alan annelerden biri olan Fatma Bingöl, 11 yıl önce 14 yaşındaki oğlu Tuncay’ın PKK terör örgütü tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını belirtiyor. Oğlundan yıllardır haber alamayan Bingöl, "11 sene oldu, oğlumu bulamıyorum. HDP çocuklarımızı kandırdı, dağa kaçırdı. Oğlum daha küçüktü, 14 yaşındaydı, aklı bir şeye ermiyordu. Kendi iradesiyle gitmedi, kandırılarak gitti." diyerek, evladının geri dönmesi için çağrıda bulunuyor.

"Oğlum, Seni Çok Özledim, Devletimize Teslim Ol"

Fatma Bingöl, oğluna seslenerek, geri dönmesi için yalvarıyor. Oğlunun akıbeti hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan Bingöl, "Oğlumdan hiçbir haber alamıyorum, ne bir fotoğraf ne de bir video. 11 senedir oğlumun hasretiyle yüreğim yanıyor." sözleriyle yaşadığı derin acıyı dile getiriyor. Tuncay’ın arkadaşlarının teslim olduğunu ve devletin onları koruma altına aldığını belirten Bingöl, oğluna "Gel artık, devletimize, güvenlik güçlerimize teslim ol. Herkes geldi, arkadaşların geldi, sen de gel." diyerek çağrıda bulunuyor.

Umutsuz Dönüşlerin Ardındaki Kararlılık

Fatma Bingöl, her gün umutla Diyarbakır’a geldiğini, ancak çoğu zaman hayal kırıklığına uğrayarak geri döndüğünü ifade ediyor. Evladına kavuşma ümidiyle her gün nöbete katılan Bingöl, "Bir umutla buraya geliyorum, ama umutsuz geri dönüyorum. Büyük bir hayal kırıklığına uğruyorum." diyerek, yaşadığı duygusal zorlukları paylaşıyor. Buna rağmen, oğlunu geri almak için verdiği mücadeleden vazgeçmeyeceğini belirtiyor.

Diyarbakır Annelerinin Mücadelesi ve Toplumsal Destek

Diyarbakır annelerinin başlattığı bu direniş, Türkiye genelinde büyük bir destek görüyor. Ailelerin kararlı duruşu ve evlatlarına kavuşma arzusu, toplumun her kesiminde yankı buluyor. Diyarbakır annelerinin verdiği bu mücadele, terör örgütlerinin ailelere yaşattığı acıları gözler önüne sererken, bu tür eylemlerin toplumsal bir dayanışma ve farkındalık oluşturmasına da katkı sağlıyor.

Fatma Bingöl’ün Evlat Hasreti ve Mücadelesi Devam Ediyor

Fatma Bingöl, 11 yıldır kayıp olan oğluna kavuşmak için verdiği mücadeleyi sürdürmeye kararlı. Bu uzun ve zorlu süreçte, umutsuz anlar yaşasa da, evladına olan özlemi ve onu geri getirme isteği asla azalmıyor. Diyarbakır anneleri gibi Bingöl de, evlat hasretinin sona erdiği günleri görme ümidiyle nöbetine devam ediyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER