Gündem

"Zamansız Anlar" ve "Bir Avuç Ses" Sergileri Sanatseverlerle Buluştu

Farklı tekniklerle derinlikli duyguların işlendiği iki sergi ne anlatıyor? Bu eserler izleyicilere ne hissettiriyor?

 "Zamansız Anlar" ve "Bir Avuç Ses" Sergileri Sanatseverlerle Buluştu
15-09-2024 11:15
GAZİANTEP

Sanatseverler SANKO Sanat Galerisi'nde Buluştu

Gaziantep'teki SANKO Sanat Galerisi, iki farklı sanatçının eserlerine ev sahipliği yaparak sanata ve topluma dair derin anlamlar taşıyan sergileri sanatseverlerle buluşturdu. Ressam Aysel Kul’un "Zamansız Anlar" ve Senem Çınarbaş’ın "Bir Avuç Ses" temalı sergileri, duygu dolu portreler ve sıra dışı materyallerle oluşturulmuş eserlerle büyük ilgi topladı.

"Zamansız Anlar" ile Geçmiş, Bugün ve Gelecek Aynı Anda

Aysel Kul’un "Zamansız Anlar" temalı sergisi, farklı zaman dilimlerini bir arada sunan 16 portreden oluşuyor. Kul, tual üzerine yağlı boya tekniğiyle çalıştığı eserleri hakkında, "Bu sergi, insanın farklı ruh hallerini ve yaşanmışlıklarını yansıtan portreler içeriyor. Geçmiş, an ve gelecek aynı anda var olurken, deneyimlerin evrenselliğini de izleyiciye sunuyor" dedi.

Senem Çınarbaş'tan "Bir Avuç Ses" ile Atıklardan Sanat

Senem Çınarbaş ise atık kauçuk malzemelerle oluşturduğu 13 eserini "Bir Avuç Ses" adlı sergide sanatseverlerin beğenisine sundu. Sanatçı, eserlerinde hayata, topluma ve kadına dair mesajlarını işleyerek toplumsal sorunlara dikkat çekti. Çınarbaş, "Kullandığım materyallerle ifade etmek istediğim şey, kadının toplumdaki yeri ve yaşadıkları. Her bir eserim bir ses niteliğinde," diyerek sergisine dair düşüncelerini dile getirdi.

SANKO Sanat Galerisi’nin 331. Sergisi

SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, galerinin 331. sergisine ev sahipliği yaptığını belirterek, bugüne kadar 695 sanatçıyı ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade etti. Köylüoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, sanatın Gaziantep ve bölgedeki etkisini güçlendiren SANKO Sanat Galerisi’nin bu tür etkinliklerle kültürel yaşamı zenginleştirdiğini vurguladı.

Sanatçılara Teşekkür

Serginin açılışında, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ve SANKO Park AVM Genel Müdürü Sait Can Gizir, sanatçılara "Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı" isimli yayını takdim etti. Sanatçılar, SANKO Sanat Galerisi'nde eserlerini sergilemekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Gaziantep’teki sanatseverlerle buluşmanın onlar için özel bir anı olduğunu belirttiler.

Sergi 4 Ekim'e Kadar Ziyaret Edilebilir

Aysel Kul’un "Zamansız Anlar" ve Senem Çınarbaş’ın "Bir Avuç Ses" sergileri, SANKO Park AVM’nin üçüncü katında bulunan SANKO Sanat Galerisi'nde 4 Ekim 2024 tarihine kadar her gün saat 10.00 ile 22.00 arasında ziyaret edilebilir. Sanatseverler bu eserleri kaçırmamak için belirlenen tarihlerde galeriyi ziyaret edebilir. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER