Spor

Rahvan Atlara Gözleri Gibi Bakıyor

3. Kuşak Rahvan At Yetiştiricileri Şampiyon Atlar İçin Çalışıyor

Rahvan Atlara Gözleri Gibi Bakıyor
21-12-2023 10:02

Atalarının Geleneğini Yaşatmaya Devam Ediyorlar

Siirt'te yaşayan ve 3. kuşak olarak devraldıkları rahvan at yetiştiriciliği geleneğini sürdüren kardeşler, atlarına gözleri gibi bakarak şampiyon atlara hazırlanıyor. At yetiştiricisi Berkan Yüksekk, her gün atların bakımını yapıyor ve antrenmanlarla yarışlara hazırlıyor. Rahvan at yetiştiricisi olan Yüksek, "Dededen babadan kalma bir meslek. Ben babam ve kardeşim mesleği sürdürüyoruz. Çiftliğimizde rahvan atları yetiştiriyoruz. Atlarımızın geneli yarış kapasiteli atlardır. Ülkemizde her yıl geleneksel olarak her ilimizde olmak üzere rahvan at yarışları düzenleniyor. Geleneksel rahvan yarışlarında şenlikler eşliğinde rahvan atlarını öne çıkarmak için uğraşlarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda memleketimizde biz de bunu sürdürmeye çalışıyoruz." dedi.

At Yetiştiricisi Serhat Tokgöz'den Tavsiyeler

Rahvan atı yetiştirmenin zorlu bir iş olduğunu belirten Serhat Tokgöz, atların bakımlarının günde iki kez yapılması gerektiğini söyledi. Atın sağlık durumu ve ihtiyaçlarının takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Tokgöz, "Herkes iyi bir tay ve iyi bir at bakımı yapamaz. Tayların iyi gelişimi için gerekli noktalarda bilgi sahibi olmak lazım. Tayları eğitirken dikkatli olmalı ve doğru bilgiye sahip olmalıyız. Taylar cahildir ve doğru bir şekilde eğitilmelidir." dedi.

Siirtli At Yetiştiricileri Tesis Talebinde Bulundu

Siirt'te at yetiştiricilerinin yeterli imkana sahip olmadığını belirten Ferhat Tokgöz, atların eğitimi için bölgeye bir tesis yapılmasını istediklerini dile getirdi. Tokgöz, "Kendi imkanlarımızla ufak çapta yapılan bir sahada atları çalıştırabiliyoruz ancak yeterli değil. Türkiye'nin dört bir yanında rahvan atları için tesisler kurulurken Siirt'te böyle bir tesis yok. Siirt'ten geçen tüm rahvan atları için burada güzel bir tesis yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

#

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER