Eğitim

Ramazan Acarlar Gençlik Merkezi Yks Sınavına Öğrenci Hazırlıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğü bünyesinde Ramazan Acarlar Gençlik Merkezi YKS sınavına öğrenci hazırlıyor.

Ramazan Acarlar Gençlik Merkezi Yks Sınavına Öğrenci Hazırlıyor
02-06-2023 20:07

Gençlik merkezinin kordinatörü Faruk Tatar, muhabirlerimize verdiği röportajda şunları dile getirdi:

Ramazan acarlar gençlik merkezi Siverek belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğüne bağlı bir eğitim kurumudur. Kurumumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılından beri faaliyet göstermektedir.    

    

Amacımız sosyo ekonomik düzeyi bakımından dezavantajlı olan öğrencilerimizin yüksek öğretim kurumlar sınavına hazırlamaktır. Bunu yaparken hiç bir şekilde öğrencilerden ücret talep etmiyoruz.  

Belediyemiz bünyesinde hizmet veriyoruz.  Kuruluşumuzdan şu ana kadar yüzlerce öğrencimizi üniversiteye yerleştirmiş bulunmaktayız.  Kurumumuzdaki eğitmen ihtiyacımız halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Bu sebeple halk eğitim merkezi müdürümüz sayın Mahmut Kışlar hocamıza teşekkür ediyoruz.

 Ayrıca gençlerimizin kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklerle kurumumuzun işleyişini zenginleştirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda rehberlik amaçlı slayt sunumları, üniversite yerleşkesi gezileri, meslek tanıtım ve kariyer belirleme günleri  etkinliklerini düzenliyoruz.               Yabancı dil konusunda ise İngilizce sınıfımız ile öğrencilerimize destek vermekteyiz. Siverek belediyesi olarak sosyal belediyeciliği benimsemiş ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yarınlara en güzel şekilde hazırlamaya çalışıyoruz.

Süreç içerisinde öğrencilerimizin dengeli beslenmenin önemini benimsetmek amacıyla diyetisyen Şükran Ortakaya öncülüğünde seminerlerimizi gerçekleştirdik. 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde sınava hazırlanan öğrencilerimize moral motivasyon açısından Siverekli sanatçımız bahadır sağlam’ı davet ettik. Daha bunun gibi bir çok faaliyetler ile öğrencilerimizin yanında durmaya devam ettik, devam edeceğiz.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremde de kurumumuz öğrencileri ve öğretmenlerimize Psikososyal destek grupları oluşturarak travma sonrası stres bozukluğu yaşamamaları için rehberlik araştırma merkezi psikolojik danışman hocalarımız Çağrı Baş ve Gülseren Gedikoğlu Karadağlı aracılığıyla destek sağladık.

Kısacası kurumumuz Siverek’te sosyal belediyecilik ilkesine bağlı kalarak öğrencilerimize eğitim veren ve öğrencilerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlayan sonuçtan ziyade süreç odaklı bir eğitim kurumudur.” Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER