Gündem

Ramazan’da Beslenmeye Dikkat: Batman İl Sağlık Müdüründen Uyarılar

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Ramazan Ayı'nda Beslenme Konusunda Vatandaşları Uyardı

Ramazan’da Beslenmeye Dikkat: Batman İl Sağlık Müdüründen Uyarılar
12-03-2024 14:44
BATMAN

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek, metabolizmayı korumak ve kilo alımını engellemek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Uzmanlar ne diyor?

Beslenme Alışkanlıklarının Değiştiği Bir Ay

Ramazan ayının oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay olduğunu belirten Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, bu dönemde sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı.

Sahur Öğününün Önemi

Canpolat, sahur öğününün atlanmaması gerektiğini ve bu öğünde ağır yemeklerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Ağır yemeklerin gece metabolizma hızını düşürdüğünü ve kilo alma riskini artırdığını söyledi.

"Sahurda hafif bir kahvaltı yapılabilir ya da çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün tercih edilebilir. Gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanların midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi uygun olacaktır." #Ramazan #Beslenme #Sahur #Sağlık

İftar Sofralarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İftar sofralarında tüketilen yiyecek miktarının önemli olduğunu vurgulayan Canpolat, hızlı ve aşırı yeme alışkanlığının sağlık açısından risk oluşturabileceğini ve kilo alımına zemin hazırlayabileceğini belirtti.

Sıvı Tüketimine Önem Verin

İftar ve sahur arasında sık sık su içmenin önemine değinen Canpolat, yeterince sıvı alınmamasının sağlık problemlerine yol açabileceğini ifade etti.

"İftar ve sahur arasında sık sık su içmeyi unutmayın. Yeterli ve dengeli beslenmeyle sağlıklı bir Ramazan geçirin." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER