Kültür & Sanat

Refik Anadol'un "Rumi Dreams" Sergisi

Sanatseverlerle Buluşuyor mu?

Refik Anadol'un "Rumi Dreams" Sergisi
12-12-2023 14:08

Mevlâna'nın 750. Yıl Dönümünde " Rumi Dreams" Sergisi: Yapay Zeka ve Sanatın Buluşma Noktası

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 20 Aralık 2023 ile 31 Ocak 2024 tarihleri arasında Refik Anadol'un heyecan verici projesi "Rumi Dreams"e ev sahipliği yapıyor. Hz. Mevlâna'nın vefatının 750'nci yıldönümü anısına düzenlenen bu sergi, Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Refik Anadol ve Ekibinin Yapay Zeka ile Sanat Sentezi

Refik Anadol ve ekibi, Mesnevi'nin 19 dildeki çevirisini ve milyonlarca tekke, arşiv belgesi, yazma eseri içeren veri setini yapay zeka ile analiz ederek, bu bilgileri ışık ve hareket temelli bir görsel şölene dönüştürdü. Bu süreç, insanlık tarihinin en önemli arşivlerinden birinin makine belleğiyle yorumlanmasını sağladı.

“Rumi Dreams” Sergisinin Göz Kamaştıran İçeriği

“Rumi Dreams”, ışık, bilgi ve hareketin göz kamaştıran geçişini sergileyerek, Mevlâna'nın “Dünyayı aydınlatan ışığı”nı arayan sanatseverlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Bu sergi, yapay zekanın sanatla buluştuğu noktada, ziyaretçilere farklı bir perspektif kazandırıyor.

“Rumi Dreams sergisi, Mevlâna'nın öğretilerini ve şiirlerini modern bir yorumla sanatseverlere sunuyor. Bu sergi, sanatın ve teknolojinin sınırlarını zorlayarak, izleyicilere eşsiz bir deneyim vaat ediyor.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan bu sergi, hem sanatı hem de teknolojiyi sevenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER