Gündem

Resmi Gazete'de Atama ve Görevden Alma Kararları

Yeni Atamalar ve Görevden Almalar Neler Getirecek? Hangi İsimler Yeni Görevlerine Başlıyor?

Resmi Gazete'de Atama ve Görevden Alma Kararları
18-07-2024 11:30
ANKARA

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Yeni Atama

Resmi Gazete'de yayımlanan atama ve görevden alma kararları, çeşitli bakanlık ve kamu kurumlarında önemli değişikliklere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Hakkı Susmaz atandı.

Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü'nde Değişim

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü görevine ise Bekir Keleş getirildi. Bu değişiklik, Cumhurbaşkanlığı'nın hukuki ve mevzuat süreçlerinde yeni bir dönemin başlayacağını işaret ediyor.

Adli Tıp Kurumu'nda Görev Değişimi

Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar görevden alındı ve yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bensiz atandı. Bu atama, kurumun işleyişinde ne gibi değişikliklere yol açacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Yeni Başmüfettişler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında boş bulunan başmüfettişlik görevlerine Esra Tuba Aydemir, Ferit Ezeroğlu, Fevzi Ünver, Aynur Genç, Mehmet Karahan ve Ufak Yılmaz atandı. Yeni başmüfettişlerin görevleriyle ilgili beklentiler neler olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığında Üst Düzey Değişiklikler

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığında bazı üst kademe yöneticileri görevden alınırken, yeni isimler bu görevlere getirildi. Görevden alınan Bakan Yardımcıları Vedad Gürgen ile Refik Tuzcuoğlu'nun yerine Ömer Bulut ve Burak Demiralp atandı.

Genel Müdürlüklerde Yeni Atamalar

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne Fatih Turan, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne Eyyüp Karahan, Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne Murat Oral, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğüne Banu Aslan, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğüne Kasım Yenigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen, Personel Genel Müdürlüğüne Halil Erdoğan, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Aytaç Yüksel, Strateji Geliştirme Başkanlığına ise Yusuf Alperen Ayar getirildi.

Tapu ve Kadastro ve Diğer İdari Değişiklikler

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Hakan Gedikli, Toplu Konut İdaresi Başkanı Mustafa Levent Sungur, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Taşınmaz ve Kaynak Geliştirme Genel Müdürü Oğuzhan Yaylacı oldu. Ayrıca, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcılığına Yahya Kesimal, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığına Selçuk Aydemir, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ise Maliki Ejder Batur atandı.

Tokat Valiliği'ne Yeni İsim

İstanbul Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Tokat Valiliği görevine atandı. Bu atamanın Tokat ilinde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

Bu atamalar ve görevden almalar, ilgili kurum ve bakanlıkların işleyişini nasıl etkileyecek? Yeni göreve başlayan isimlerin kurumlarında nasıl bir fark yaratması bekleniyor?

“Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına Hakkı Susmaz atandı.”

“Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar görevden alındı.”

“Tokat Valiliği'ne Abdullah Köklü atandı.”AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER