Gündem

Sağlık Ekipleri Karlı Yolları Aşarak Hasta ve Yaşlılara Ulaşıyor

Sağlık Hizmeti Karın Üzerinde: Özveri ve Zorluklarla Dolu Bir Misyon

Sağlık Ekipleri Karlı Yolları Aşarak Hasta ve Yaşlılara Ulaşıyor
15-02-2024 11:38
SİİRT

Görevlerini sürdürmek adına karla kaplı yollarda araçlarını iterek ilerleyen, kilometrelerce yürüyerek en ücra köylere ulaşmaya çalışan sağlık ekipleri, Bitlis'in Hizan ilçesindeki hastalara ve yaşlılara umut oluyor.

Çetin Kış Koşullarında Sağlık Hizmeti

"Şartlar ne olursa olsun bu hizmeti sürdürmeye çalışıyoruz."

Hizan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi, karla kaplı yollarda kalan araçlarını iterek, en uzak köylerdeki hastalara ve yaşlılara ulaşmaya çalışıyor. Bu zorlu görevde, sağlık çalışanları, metrelerce karın bulunduğu yollarda dahi kararlılıkla ilerliyor.

Bir Özveri ve İnsanlık Hikayesi: Gökay Köyü'nde Bir Ziyaret

"Elimizden geldiği kadar hastalarımızın tedavilerini, takiplerini aksatmamaya çalışıyoruz."

Gökay köyüne ulaşan sağlık ekibi, 95 yaşındaki Esat İnalkaç'ın evine gitti. Esat İnalkaç, beyin kanaması sonucu felç olmuş ve yatalak durumda. Ancak, sağlık ekibi onun yanında, tedavisi için gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyor.

Koşullar Ne Olursa Olsun: Sağlık Hizmeti Bir Misyon

"Allah razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin."

Hizan Devlet Hastanesi Evde Bakım Birimi görevlisi Dr. Selami İnalkaç, karlı yolların zorluklarına rağmen hizmetlerini sürdürmenin gayreti içinde olduklarını belirtiyor. Hemşireler, teknikerler ve diyetisyenlerle birlikte, sağlık ekipleri kışın en zorlu koşullarında dahi hasta ve yaşlıların yanında olmayı sürdürüyorlar. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER