Gündem

Şahinbey Belediyesi'nden Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası

Kan bağışının hayat kurtardığını biliyor musunuz? Şahinbey'de her yıl düzenlenen bu özel etkinlikle nasıl bir fark yaratılıyor?

Şahinbey Belediyesi'nden Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası
27-05-2024 14:10
GAZİANTEP

16. Yılında Kan Bağışı Kampanyası

Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği işbirliği ile düzenlenen, artık geleneksel hale gelen kan bağışı kampanyası, bu yıl da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Metin Kalander, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, Kızılay Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, belediye personelleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş etkinliğe katıldı.

Belediye Başkanı'ndan Kan Bağışı Çağrısı

"Bu yıl kan bağışı kampanyamızda 12 bin 527 ünite kan toplandı. Bu yıl onun çok daha üzerinde bir katılım bekliyoruz. Kan bağışı yapmak kendi sağlığımız için de önemlidir ve aynı zamanda hiç tanımadığımız üç kişiye, hastaya çare oluyoruz. Bu da gayet güzel bir uygulama."

Genişleyen Etki Alanı ve Hedefler

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kampanyanın her yıl daha fazla insanı harekete geçirdiğini ve kan bağışı bilincinin arttığını vurguladı. Başkan, "Kampanyamız 2 gün sürecek ve geçen yıl elde edilen başarının üzerine çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Türk Kızılayı'ndan Ulusal Hedeflere Vurgu

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Metin Kalander, Türkiye genelinde kan ihtiyacını karşılama kapasitesinin artırılması gerektiğini belirterek, "Türk Kızılayı, Türkiye'nin kan hizmetlerinin yüzde 93'ünü karşılamaktadır ve inşallah önümüzdeki yıllarda bu oranı yüzde yüze çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu Yılki Rekor Hedefi: 20 Bin Ünite Kan

Kızılay Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, bu yılki kampanyada 20 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini belirtti. "Bu bizim için çok kıymetli, çünkü bir ay boyunca ihtiyacımız olan kan stokunu sadece bu iki gün içinde tamamlayacağız" diye ekledi.

Şahinbey'de İyilik Büyüyor

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, Şahinbey'deki etkinliği övmekle kalmayıp, Şahinbey'in sadece ekonomik olarak değil, sosyal sorumluluk projeleriyle de örnek olduğunu ifade etti. "Gaziantep'te, Şahinbey'de gerçekten güzel şeyler oluyor. İnsanlara iyiliği bulaştırmak adına yapılan bu kampanyalar, toplumda büyük bir farkındalık yaratı yor" dedi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER