Kültür & Sanat

Şahinbey'de Yağlı Güreş Heyecanı Başlıyor!

Gaziantep Şahinbey'de gerçekleşecek olan Yağlı Güreş müsabakaları, pehlivanları ve sporseverleri buluşturuyor. Peki, bu geleneksel spor etkinliği neler sunuyor?

Şahinbey'de Yağlı Güreş Heyecanı Başlıyor!
31-05-2024 14:00
GAZİANTEP

Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu işbirliğiyle düzenlenecek olan Yağlı Güreş müsabakaları, 31 Mayıs'tan itibaren üç gün boyunca Şahinbey Geleneksel Spor Merkezi'nde sporseverleri ağırlayacak.

Başlangıç Ritüeli: Kortej Yürüyüşü

Müsabakalar, 31 Mayıs Cuma günü saat 18:00'de Mecidiye Han’dan başlayıp Balıklı Parkı’na kadar devam edecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Bu yürüyüş, etkinliğe özel bir başlangıç yaparak, katılımcılara festivale özgü bir atmosfer sunacak.

Belediye Başkanı'ndan Davet

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tüm Gazianteplileri etkinliğe davet ederek,

"Şahinbey Belediyesi olarak bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Hemşehrilerimiz ata sporumuzu daha yakından tanıma ve heyecanlı müsabakaları izleme şansı bulacak."

dedi.

Şampiyonlar Er Meydanında

1 ve 2 Haziran tarihlerinde devam edecek müsabakalar, pehlivanların kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından gelen başpehlivanların katılımıyla daha da renkli bir hal alacak.

Final Heyecanı

Organizasyonun final müsabakası, 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. İki gün sürecek olan çekişmeli mücadeleler sonunda altın kemeri kazanacak olan güreşçi belli olacak ve şampiyonluk sevinci yaşanacak. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER