Gündem

Sanat Dünyasından İsrail'in Filistin'deki Saldırılarına Tepki

Mardin'deki 2. Uluslararası Film Festivali'nde Sanatçılar Gazze'deki Saldırıları Kınadı: Barış ve Adalet Çağrısı

Sanat Dünyasından İsrail'in Filistin'deki Saldırılarına Tepki
10-06-2024 10:30

Festivalde Kınama ve Destek Mesajları

Mardin'de düzenlenen 2. Uluslararası Film Festivali'ne katılan sanatçılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Ünlü oyuncular Ali Sürmeli, Sultan Sarohan, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Murat Tatlı, Şahin Kendirci, Adnan Koç ve Burak Tamdoğan, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek barış ve adalet çağrısında bulundular.

Sultan Sarohan'ın Mesajı

Festivalde ödül alan Sultan Sarohan, mutluluğunu Gazze'de katledilen bebeklere ithaf ederek ifade etti. Sarohan, "Bu ödülü Gazze'de yaşamını yitiren, katledilen bebekler için aldım. İnşallah savaşların bittiği, çocukların ölmediği ve özellikle Müslüman dünyasında insanların şiddet görmeden insani haklarını özgürce yaşayabileceği bir dünya inşa ederiz," dedi.

Halil İbrahim Kalaycıoğlu'nun Tepkisi

Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Mardin'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "İsrail'in başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere on binlerce Filistinliyi öldürmeye devam ettiğini" söyledi. Kalaycıoğlu, Gazze'deki saldırıların bir an önce son bulmasını arzu ettiğini belirtti.

Ali Sürmeli'nin Duygusal Anları

Ali Sürmeli, festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Filistin için ne yapabilirim" diye düşündüğünü ve Filistinliler için dua ettiğini söyledi. Sürmeli, "Hiçbir şey yapamam demek hoş bir şey değil. Avucumuzu açıp Yaradan'a 'O lanetli ırka, ebabil kuşlarını gönder yarabbi.' diyebiliriz en azından," ifadelerini kullandı.

Burak Tamdoğan'ın Tepkisi

Burak Tamdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Korkunç bir şey ve bence terörizmdir. Herkes bir şekilde elinden geleni yapmaya çalışıyor ama dünya kulaklarını kapatınca sesiniz duyulmuyor. Bu zulmü sona erdirmek lazım," dedi.

Murat Tatlı ve Şahin Kendirci'nin Mesajları

Murat Tatlı, İsrail'in saldırılarını kınayarak, "Çocuklar uykuda güzeldir. İsrail’i kınıyoruz. Savaş niye olsun, çocuklar, insanlar neden ölsün? Kesinlikle kınıyorum ve bu çocukların ahı hiç kimsenin yanına kalmayacak," dedi. Şahin Kendirci ise, Gazze'de her gün aynı acıların yaşandığını belirterek, "Bir şeyler yapılıyor ama demek ki yetmiyor. Bunun sona ermesi gerek," diye konuştu.

Adnan Koç'un Mesajı

Adnan Koç, Filistin'de bir soykırım yaşandığını belirterek, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Elimizden ne geliyorsa yardım noktasında yapıyoruz ama içimiz kanıyor. Bir şeyler yapılması gerekiyor Gazze için," dedi. Koç, Filistinliler için dua ettiklerini de sözlerine ekledi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER