Kültür & Sanat

Sanat ve Tarih Buluşuyor: "Kervansarayların İzinde" Sergisi Açılıyor

Ressam Pınar Kanber’in Selçuklu Kervansarayları İlhamıyla Oluşturduğu Eserler,

Sanat ve Tarih Buluşuyor: "Kervansarayların İzinde" Sergisi Açılıyor
10-01-2024 13:22

Kültürel Mirasın Tuvaldeki Yansımaları

Ressam Pınar Kanber, “ Kervansarayların İzinde” adını taşıyan sergisiyle, akrilik boya teknikleri kullanarak Selçuklu Kervansarayları'nın tarihini ve kültürel zenginliğini tuvallere aktarıyor. Sanatçı, geçmiş ile bugün arasında köprüler kurarak, tarihi yapıların hikayelerini ve bu yapıların sosyal dönüşümlerini sanatseverlere sunuyor. Pınar Kanber, sanatın yalnızca mutluluk vermekle kalmayıp, aynı zamanda gerçeklerle yüzleşmek, düşündürmek ve sorgulamak için de bir araç olduğunu vurguluyor.

“Sanat, her zaman söylemek istediğim söz ve anlatımcı olgu, üretim sürecinde itici bir güç olur.” – Pınar Kanber

Tarihe Yolculuk: İpek Yolu ve Kervansaraylar

Kanber, 2005 yılından bu yana İpek Yolu üzerindeki Selçuklu Kervansarayları'nı araştırıyor. Bu tarihi yapılar hakkında kilometrelerce yol kat ederek, 120'den fazla kervansarayı inceledi ve bu duygu yoğunluğuyla çalışmalarına başladı. Gaziantep’in köklü tarihi ve zengin kültürü, sanatçının eserlerinde önemli bir yer tutuyor. Gaziantep'in otantik yapısı, Kanber'in sanatsal yaratıcılığını besleyen unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

Pınar Kanber Kimdir?

1974 İstanbul doğumlu olan Pınar Kanber, 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde yüksek lisansını tamamlayan Kanber, sanat eğitimleri verdiği atölyesinde yetişkinlere ve çocuklara sanatın kapılarını açtı. Vehbi Koç Vakfı’nda Sanat Yönetmenliği yaparken birçok kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi ve İşitme Engelliler ile bir tiyatro kulübü kurarak genel koordinatörlüğünü üstlendi.

31 eserden oluşan “Kervansarayların İzinde” sergisi, 12 Ocak 2024 Cuma günü saat 17.30’da SANKO Park AVM'deki SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. Kanber’in çalışmaları, tarihe ve sanata ilgi duyan herkes için kaçırılmaması gereken bir fırsat sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER