Yaşam

Şanlıurfa 9. Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na Ev Sahipliği Yapıyor

34 ülkeden yarışmacıların katıldığı yarışmada hangi anlar yaşandı? Şanlıurfa'da düzenlenen bu özel program ne gibi mesajlar içeriyor?

Şanlıurfa 9. Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na Ev Sahipliği Yapıyor
26-10-2024 08:45
ŞANLIURFA

Yarışma Mevlana Külliyesi’nde Başladı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesindeki Mevlana Külliyesi, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na ev sahipliği yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Şanlıurfa Valiliği himayesinde düzenlediği yarışmaya 34 ülkeden toplam 41 yarışmacı katılıyor. Programın açılışında İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Uluslararası Katılım ve Seçkin Jüri Heyeti

Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma dallarında düzenlenen yarışma, Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinden gelen katılımcıları ağırlıyor. Yarışmalar, 6’sı yurt dışından, 4’ü yurt içinden olmak üzere toplam 10 kişilik bir jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri heyeti, Kur’an-ı Kerim’in tilavetindeki incelikleri titizlikle değerlendirerek, yarışmanın ruhuna uygun bir şekilde puanlama yapacak.

Programda Önemli Mesajlar Verildi

Yarışmanın açılış konuşmaları, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından yapıldı. Konuşmalarda, Ankara TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı kınandı ve barış temennileri dile getirildi. Bu özel yarışmanın Şanlıurfa’da düzenlenmesinin kente manevi bir değer kattığı vurgulanarak, katılımcılara başarılar dilendi.

Türkiye’yi Temsilen Muhammed Sizcan Sahne Aldı

Yarışmaya Türkiye’yi temsilen katılan Muhammed Sizcan, Şanlıurfa’nın sıcak ve misafirperver atmosferinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sizcan, “Urfa’nın sıcak insanlarının muhabbetiyle karşılaştık. Bu programın Mevlana Külliyesi’nde yapılması oldukça anlamlı ve önemli. İnşallah bu yarışma vesilesiyle ülkemize huzur gelir” diyerek, yarışmanın barışa katkı sunması temennisinde bulundu.

Uluslararası Katılımcıların Coşkulu İlgisi

Yarışmaya Tanzanya’dan katılan hafız Ahmet Salumu Mkwewe, Türkiye’ye ve Şanlıurfa’ya ilk kez geldiğini belirterek burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Mkwewe, Türkiye’de böylesine anlamlı bir organizasyona katılmaktan gurur duyduğunu ve Şanlıurfa halkının sıcak karşılamasından etkilendiğini belirtti.

Yarışma Pazar Gününe Kadar Devam Edecek

Bu yıl 9. kez düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, pazar gününe kadar devam edecek. Yarışma boyunca, Kur’an-ı Kerim’in güzel tilavetiyle hem yarışmacılar hem de izleyiciler ruhen zenginleşecek. Yarışmanın sonunda dereceye girenlere ödüller takdim edilerek, bu anlamlı organizasyon başarıyla tamamlanacak.

“Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Şanlıurfa, tüm dünyadan gelen misafirlerine manevi bir atmosfer sunuyor.” Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER