Gündem

Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te Kavurucu Sıcaklar Hayatı Zorlaştırıyor

Bu şehirlerde sıcak hava dalgası yaşamı nasıl etkiliyor? Vatandaşlar serinlemek için hangi yöntemlere başvuruyor?

Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te Kavurucu Sıcaklar Hayatı Zorlaştırıyor
25-07-2024 09:59
ADIYAMAN

Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te etkisini sürdüren sıcak hava dalgası, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu şehirlerde sıcaklıkların yüksek seyretmesi, vatandaşları serinlemek için çeşitli çözümler aramaya yönlendiriyor. Peki, bu şehirlerde sıcak havaya karşı nasıl önlemler alınıyor?

Şanlıurfa'da Sıcaklık 43 Dereceye Ulaştı

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden biri olan Şanlıurfa'da, termometreler 43 dereceyi gösterdi. Yüksek sıcaklık nedeniyle vatandaşlar serinlemek için tarihi Balıklıgöl çevresi ve gölgelik alanları tercih ediyor. Kentteki parklar ve gölgelik alanlar, sıcak hava ile mücadelede önemli yerler arasında.

Adıyaman'da Serinleme Çabaları

Adıyaman'da sıcaklıklar 40 dereceye yaklaşarak yaşamı zorlaştırıyor. Vatandaşlar serinlemek için parklar, havuzlar ve gölgelik alanları tercih ediyor. Havuz işletmecisi Uğur Sever, "İnsanlar havuzlara serinlemek için geliyor. Gayet keyifli bir ortam var. Burada hizmet konusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz," dedi.

"Çocuk ve yetişkinler için havuzlar bulunuyor. Bütün halkı havuza bekliyoruz."

Adıyaman'da Havuz Keyfi

Adıyaman'da yaşayan İbrahim Yıldız, "Serinlemek için havuza geldik. Çocuğum ile birlikte burada vakit geçiriyoruz. Kent merkezi sıcak olduğu için havuzu tercih ediyoruz," diye konuştu. 10 yaşındaki Muhammet Ali Özer ise hava çok sıcak olduğu için havuza gelip serinlediğini belirtti.

Kilis'te 36 Derece Sıcaklık

Kilis'te sıcaklık 36 dereceye ulaştı ve vatandaşlar serinlemek için gölgelik alanlar, parklar ve havuzlara yöneldi. Yüksek sıcaklık nedeniyle kentin işlek caddelerinde sakinlik gözleniyor. Vatandaşlardan Berat Aktaş, serinlemek için havuza girmeyi tercih ettiğini ve çok eğlendiğini söyledi.

Sağlık ve Güvenlik Uyarıları

Sağlık yetkilileri, bu sıcak hava dalgası sırasında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların, günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmamaları öneriliyor. Ayrıca, bol su tüketimi ve hafif giyinme gibi tedbirlerin alınması gerektiği belirtiliyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER