Gündem

ŞANLIURFA BASIN İLAN KURUMU( BİK) HEYETİNİN SİVEREK ZİYARETİ

ŞANLIURFA BASIN İLAN KURUMU( BİK)  HEYETİNİN SİVEREK ZİYARETİ
12-06-2021 18:47

Şanlıurfa Basın İlan Kurumu Heyeti Siverek İlçemize çıkarma yaparak Resmi ilan veren kurumları birer birer ziyaret edilerek Yerel Basının güçlenmesi noktasında desteklenmesi gerektiğini vurgu yaptılar.

Şanlıurfa Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Osman Bolluk Şube Personeli Kenan Beyazbal İletişim Başkanı Şanlıurfa Bölge Müdürü Erdoğan Güvel Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak’tan oluşan BİK heyeti Siverek ilçesine gelerek, son günler de Şanlıurfa valiliğince yerel ilanlarılar ilgili bilgileri aktarmak, yerel basının daha çok desteklenip güçlenmesi amacıyla kurumları ziyaret ettiler.

BİK’in kurumları ziyaretine Siverek Hedef Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Donan Siverek Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilisi gazeteci Şükrü Dolaş katılarak heyete ev sahipliği yaptılar.

Heyet ilk ziyaretini Siverek T tipi kapalı ve yarı açık ceza evi müdürleri Mehmet Zekioğlu ile Osman Sarıca’yı ziyaret ettiler.

Heyet daha sonra sırasıyla Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, İcra Müdürü Samet Çakır, Asliye Hukuk yazı işleri müdürü Şefik Ökten’in ziyaretlerinin ardında 107 topçu Alay Komutan Albay Recep Çalışkan’ı ziyaret ederek yerel basının desteklenmesi ve yaşatılmasını talep ettiler.

Şanlıurfa Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Osman Bolluk, kurumları ziyareti sırasında, yerel basının öneminin altını çizerek şunları kaydetti ”Bilindiği gibi yerel basınımız ilanlarla ayakta duruyor. Satış ve reklamdan gelir elde edemeyen yerel basınımızın yaşanması ve ayakta kalması için kurumsal ilanların yayınlanması gerekiyor bu konuda Valimiz Abdullah Erin’in imzasıyla kurumlara bu konuda genelge gönderildi. Bazı kurumlarımız doğrudan temin veya pazarlık usulüyle alım yapmayı tercih ediyorlar. Bilindiği gibi doğrudan teminin % 10’nu geçmemesi gerekiyor. BİK aracılığıyla basınımıza verilen ilanlar ayrıca haber haline getirilip, daha çok vatandaşa ulaşması sağlanılıyor. İhale ilanlarının yerel basına verilmesi aynı zamanda basınımıza da bir destek sağlanmış olur” dedi.

Yerel gazetelerin yaşatılması ve geliştirilmesi amacıyla bu güne kadar birçok çalışmaya imza atan bölgede görev yapan gazetecilerin sesi konumunda olan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak ziyaret ettiği kurum amirlerine yaptığı açıklamada şunları kaydetti” İlanlar konusunda yerel gazetelerin kanuni hakkı olan kurumsal ilanların yerel gazetelere verilmesinin önemini belirterek sözlerine şöyle devem etti ”yerel basın demokrasinin temel taşıdır. Bu gün bir çok gazete resmi ilan almadığı için ekonomik zorluklar yaşıyor. Kurumlarımız pazarlık veya doğrudan temini alışkanlık haline getirmişler. Bu yasal değil olağan üstü dönemler için kurumlara bu yetki geçici olarak verilmiş ancak kurumlar bunu alışkanlık haline getirmiş asıl olan iş ihale ilanlarıdır. Demokrasinin harcı olan vatandaşın sesi olan yerel basının desteklenmesi gerekiyor. Bunun için hakkı olan ihale ilanlarının yerel basında yayınlanmasını talep ediyoruz.

Hedef gazetesi yayın yönetmeni Feyzi Donan, kurumları ziyaret ve bilgilendirmenin çok yararlı geçtiğime dikkat çekerek şunları kaydetti” kurumlarımız heyetimizi çok sıcak karşıladılar, kendilerine bilgi verildi. Çok yararlı bir ziyaret oldu, Şanlıurfa tüm ilçe Gazeteleri bu konuda haklı davasının arkasında kenetlenip hakkını aramaktadırlar bu vesileyle BİK Heyetinin başlatmış olduğu kurum ziyaretleri diğer ilçelerde de devam edecektir.Şanlıurfa İlçelerindeki kurumları Ziyaretleri bittiğinde Sayın Valimiz Abdullah Erin’i Tüm Şanlıurfa’da merkez ve ilçelerde birer gazeteci temsilcilerimizle ziyaret edip doğrudan temin ve anlaşma yoluyla kamu alımlarına son noktayı koyup Gazetelere ilan yoluyla ihale yapılmasını talep edeceklerini,dolayısıyla emeği geçen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER