Gündem

Şanlıurfa’da 24 Mahalleye 28 Ek Trafo: Dicle Elektrik’in Yeni Yatırımları

Dicle Elektrik, sıcak hava ve artan enerji talebi karşısında ne tür önlemler alıyor?

Şanlıurfa’da 24 Mahalleye 28 Ek Trafo: Dicle Elektrik’in Yeni Yatırımları
01-07-2024 12:00
ŞANLIURFA

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Elektrik Dağıtımına Büyük Yatırım

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan altı ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan önemli bir enerji şirketi olarak, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtımı vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da enerji şebekesini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği 2 milyar TL’lik yatırımın ardından, bu yıl da 3,5 milyar TL tutarında yatırım yapacağını duyurdu.

Şanlıurfa’da Artan Talep Karşısında 28 Ek Trafo Kararı

Şanlıurfa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yeni yerleşim yerlerinden gelen enerji talepleri, şehirde enerji arzı konusunda ciddi bir baskı oluşturdu. Bu durumu değerlendiren Dicle Elektrik, Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerine bağlı 24 mahalleye, yatırım programı dışında 28 ek trafo kurma çalışması başlattı.

Trafo Montaj Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, Temmuz ayı ortalarında tamamlanması öngörülen ek trafo yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Obut, “Hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi, bunun yanında yeni oluşan yerleşim yerlerinden gelen yeni bağlantı talepleri, tüketimde planlananın üzerinde bir talep oluşmasına yol açtı” dedi.

"Bu sebeple bazı trafoların yüklerinde ciddi artışlar yaşanmaya başladı. Bu durum ister istemez enerji arzının sürekliliğine de etki edebiliyor."

Yeni Trafoların Kurulumu ile Şebeke Yükü Hafifleyecek

Naci Obut, devam eden trafo montaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, görevlilerden bilgi aldı. Obut, yaşanan ani ve yüksek tüketim artışının mevcut dağıtım şebekelerine kalıcı zarar verdiğine dikkat çekerek, “Bunun önüne geçmek ve şebekelerin dengesini koruyabilmek için saha ekiplerimiz ile büyük bir çaba içerisindeyiz. Kısa sürede ek trafo tesislerini devreye alarak şebeke üzerinde oluşan ağır yükü azaltmak istiyoruz” dedi.

Temmuz Ayı Ortalarında Yatırım Tamamlanacak

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, Temmuz ayı ortalarında tamamlanması öngörülen ek trafo yatırımlarıyla ilgili olarak, “Kısa süre önce başlattığımız yatırımı yaklaşık bir ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Sağlayacağımız güç artışı ile Şanlıurfa ilimizde ortaya çıkan enerji taleplerini önemli ölçüde karşılayacağımızı umuyorum” ifadelerine yer verdi.

"Diğer mahallelerde de mevcut trafolarda yük aktarımı, kesit artışı ve ilave çıkış çalışmaları gerçekleştirerek yaşanan talebini karşılama anlamında bir rahatlama sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Şanlıurfa'da 24 mahallede yapılan bu yatırımlar, sıcak hava koşulları ve artan enerji talebi karşısında önemli bir adım olarak görülüyor. Dicle Elektrik’in bu çalışmaları, şehrin enerji altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER