Gündem

Şanlıurfa'da Bağ Evlerini Hedef Alan Hırsızlar Yakayı Ele Verdi

Şanlıurfa Karaköprü'de bağ evlerinden hırsızlık yaparak bölge sakinlerini tedirgin eden şüpheliler, jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı. Peki, hırsızların yakalanma süreci nasıl işledi ve ele geçirilen eşyalar neler?

Şanlıurfa'da Bağ Evlerini Hedef Alan Hırsızlar Yakayı Ele Verdi
22-03-2024 08:30
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Artan Hırsızlık Olaylarına Operasyon

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bağ evlerini hedef alan hırsızlık olayları, son günlerde halk arasında büyük bir tedirginliğe yol açtı. Bölgedeki güvenliği sağlamak adına harekete geçen Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Karaköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), yoğun bir çalışma başlattı.

Detaylı Soruşturma ve Operasyonun Ardından Yakalama

Bağ ve bahçe hırsızlıklarının aydınlatılması için yapılan titiz çalışmalar neticesinde, Ş.B. ve İ.H.B. isimli şahısların, bağ evlerinden hırsızlık yaptığı tespit edildi. Şüphelilerin ikametlerine düzenlenen operasyonla, hırsızlık faaliyetlerine son verildi.

Ele Geçirilen Çalıntı Eşyaların Çarpıcı Listesi

Yapılan aramalarda, 1 çalıntı motosiklet, 2 çapa makinesi, 2 kompresör, 6 motorlu testere, 4 dalgıç motor, 1 kaynak makinesi, 11 su motoru, 2 ot biçme makinesi, 1 ilaçlama makinesi, 1 regilatör, 5 matkap, 3 spiral demir kesme makinesi, 1 degobaj makinesi, 2 televizyon, 1 elektrikli fırın, 1 elektrikli soba, 1 elektronik tartı, 1 avometre, 1 modem, 1 küçük güneş paneli, 10 adet çeşitli boyutlarda projektör, 2 adet sokak lambası, 1 adet güvenlik kamerası, 18 adet farklı boyutlarda kapı kilidi, çok miktarda farklı boyutlarda elektrik kablosu, 1 adet demir kesme makası ile çok sayıda pense, tornavida ve bahçe makası gibi ev eşyası ele geçirildi.

Şüphelilerin Geçmişi ve Gözaltı Süreci

Şüphelilerden Ş.B.'nin daha önce hırsızlık suçundan kaydının olduğu belirlendi. Her iki şüpheli de gözaltına alınarak jandarma karakoluna götürüldü ve gerekli işlemler başlatıldı.

Devam Eden Soruşturma

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve hırsızlık olaylarının tüm detaylarıyla aydınlatılması için çalışmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER