Eğitim

Şanlıurfa'da Eğitim İçin Büyük Adımlar

Şanlıurfa'nın eğitim geleceği nasıl şekilleniyor? Eğitime yapılan yatırımlar hangi alanlarda kendini gösteriyor?

Şanlıurfa'da Eğitim İçin Büyük Adımlar
28-06-2024 13:49
ŞANLIURFA

Eğitimde Genel Değerlendirme Toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve diğer eğitim yöneticileri katıldı. Bu toplantıda, eğitim-öğretim yılının genel bir değerlendirmesi yapıldı ve eğitim alanındaki ana başlıklar gözden geçirildi.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)

Vali Şıldak, toplantıda BİGEP'in Şanlıurfa'nın tamamında etkili olduğunu vurguladı. Projenin gelecek eğitim yılında daha da güçlendirilerek uygulanacağı belirtildi. Vali Şıldak,

"BİGEP, okullarımızda ve eğitim camiamızda coşkulu bir eğitim rüzgarı estiriyor, hareketlilik oluşturuyor"dedi.

Yatırımlar ve Bakım-Onarım Çalışmaları

Toplantıda, yaz döneminde okullarda yapılacak bakım ve onarım çalışmalarına da değinildi. Vali Şıldak, 182 okulda yapılacak çalışmaların okullar açılmadan tamamlanacağını belirtti. Ayrıca, 2023 yılında 33 okulun yapımının tamamlandığını ve 74 okulun eğitim-öğretim yılı başına kadar bitirileceğini ifade etti.

Yeni Okul Yapımları

Vali Şıldak, 107 okulun yeni eğitim yılının başında hizmete sunulacağını belirtti. Ayrıca, eğitim yılının ikinci yarısında 39 okulun daha tamamlanacağını ve böylelikle bir yıl içinde 146 okul, 5 pansiyon, 5 spor salonu ve 1 öğretmen lojmanının hizmete gireceğini açıkladı.

"Bu, Şanlıurfa için son derece olumlu bir gelişme"dedi.

Eğitimde Kalitenin Artırılması

Şanlıurfa’da eğitime kazandırılacak her artı değerin ilin gelişmesi ve modernleşmesi yönünde atılmış en önemli adım olduğunu söyleyen Vali Şıldak, eğitim ortamını daha güçlü hale getirmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. Kaymakamlar ve eğitim yöneticileriyle birlikte, okul yöneticileri ve öğretmenlerden de özverili çalışmalar beklediklerini sözlerine ekledi.

Gelecek Eğitim Yılı Hazırlıkları

Toplantıda, gelecek eğitim-öğretim yılına ilişkin yapılması gereken hazırlıklar da değerlendirildi. Eğitimde kalitenin artırılması ve okullarda performansın yükseltilmesine yönelik uygulamalar ele alındı. Şanlıurfa'nın eğitimdeki bu büyük atılımı, ilin geleceği için umut verici adımlar olarak görülüyor. Haber Sinan ÇİFTEL

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER