Spor

Şanlıurfa’da Gazze İçin Pedallar Çevrildi!

Gazze'de yaşanan zulmü unutturmamak için bisiklet turu düzenlendi. Bu eylemde neler yaşandı? Kimler destek verdi?

Şanlıurfa’da Gazze İçin Pedallar Çevrildi!
22-07-2024 08:23
ŞANLIURFA

İHH ve Halkın Birlikteliği

Şanlıurfa'da, İHH'nın çağrısı üzerine Şelli Parkı'nda toplanan kalabalık, Gazze'de yaşanan siyonist zulmüne dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi. İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila, yaptığı konuşmada, “Gazze’de yaşanan siyonist zulmünü ve soykırımı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu güne kadar bu konu ile ilgili olarak halkımızın destekleri ile çok çeşitli eylemler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz inşallah” dedi. Atila, Urfa Bisiklet Topluluğu (URBİT) Spor Kulübü, Göbeklitepe Bisiklet Spor Kulübü ve halkın desteğiyle düzenlenen bisiklet turunun önemine vurgu yaptı.

Belediye Başkanı'ndan Destek

Etkinliğe katılarak destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar da katılımcılara hitap etti. Başkan Gülpınar, Gazze'deki kardeşlerimize sahip çıkmamız gerektiğini belirterek, “Gazze'de yaşanan soykırımı unutmamak lazım, oradaki kardeşlerimize sahip çıkmamız lazım, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerim. Bu önemli organizasyonu düzenleyen Şanlıurfa İHH'ya ve katkı sunan bisiklet topluluklarına teşekkür ederim” dedi.

Basın Açıklaması ve Konuşmalar

Şanlıurfa İHH adına Teşkilatlanma Başkanı Mehmet Binici tarafından yapılan basın açıklamasıyla etkinlik resmen başlatıldı. Binici, Gazze'deki trajediye dikkat çekerek, dünya kamuoyunun bu zulme sessiz kalmaması gerektiğini belirtti. Basın açıklamasının ardından söz alan Belediye Başkanı Gülpınar, organizasyonun önemine ve Gazze'ye verilen desteğin büyüklüğüne dikkat çekti.

Bisiklet Turu Rotaları

Katılımcılar, Şelli Parkı'ndan başlayarak Rabia Meydanı, Asfalt Caddesi, Bedüzeman Mezarlığı, Dergâh, Haşimiye ve Divanyolu Caddesi üzerinden 11 Nisan Camii'ne kadar pedal çevirdi. Bu rota boyunca, Gazze'ye destek mesajları içeren pankartlar taşıyan bisikletliler, halkın dikkatini çekti.

Teşekkür ve Sonlandırma

Turun sonunda, İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila, etkinliğe katılan tüm bisikletçilere ve destek verenlere teşekkür etti. Atila, Gazze'deki zulme karşı duyarlılık göstermenin ve bu tür etkinliklerle farkındalığı artırmanın önemine dikkat çekerek, eylemi sonlandırdıklarını belirtti. Katılımcılar, organizasyonun başarıyla tamamlanmasından memnun bir şekilde ayrıldı.

Katılım ve Dayanışma

Etkinliğe katılım gösteren yüzlerce kişi, Gazze'ye destek vermenin yanında, Şanlıurfa'da dayanışma ve birlik mesajları verdi. Bu tür organizasyonların, toplumun duyarlılığını artırdığı ve ortak bir amaç etrafında birleştiği vurgulandı. Organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesi, Gazze'deki zulme karşı bir duruş sergilenmesi açısından büyük önem taşıyor.

M. Kasım Gülpınar “Gazze’de yaşanan siyonist zulmünü ve soykırımı unutmayacağız, unutturmayacağız.” - Behçet Atila “Gazze'deki kardeşlerimize sahip çıkmamız lazım.” - Haber Zafer AĞIRMATLI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER