Gündem

Şanlıurfa'da Geniş Çaplı Terör Operasyonu

Terör örgütüne karşı yapılan bu operasyonun detayları nelerdir ve toplumu nasıl etkiliyor?

Şanlıurfa'da Geniş Çaplı Terör Operasyonu
02-06-2024 10:30
ŞANLIURFA

Operasyonun Kapsamı ve Koordinasyonu

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon, Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) iş birliği ile yürütüldü. Bu operasyon, PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik ciddi bir darbe vurmayı amaçlıyor.

Yerel Yöneticiler de Dahil 11 Şüpheli

Suruç ilçesindeki 11 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında DEM Parti Belediye Meclisi üyeleri M.K. ve M.Ö'nün de bulunduğu, 3'ü Suriye uyruklu toplam 11 şüpheli gözaltına alındı. Bu gözaltılar, terör örgütü ile yerel yönetimler arasındaki ilişkileri de sorgulamaya açtı.

Gözaltına Alınanlar ve Ele Geçirilenler

Operasyonda, 11 cep telefonu, 12 sim kart, 1 tablet, 1 dizüstü bilgisayar, 6 flaş bellek, 9 hafıza kartı, 3 cd, 2 örgütsel kitap ve 19 örgütsel fotoğraf ele geçirildi.

Önceki Operasyon ve Sonuçları

6 Mart'ta başlatılan ilk operasyonda, aralarında DEM Parti Suruç ilçe yöneticisi Nazlı Binici'nin de bulunduğu, DEM Parti Suruç Belediye Meclisi üye adayları, bir doktor ve bir öğretmenin de aralarında olduğu 17 şüpheli gözaltına alınmış ve sonrasında tutuklanmıştı. Bu operasyonun devamı niteliğindeki bu son gözaltılar, örgütün yapısını daha da detaylı bir şekilde ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Bölgedeki Güvenlik Önlemleri

Operasyonun ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Yetkililer, bölge halkının güvenliğini sağlamak ve terör örgütünün faaliyetlerini engellemek için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtiyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER