Gündem

Şanlıurfa'da Telefon Dolandırıcılığı Operasyonunda 5 Zanlı Tutuklandı

Akçakale'de Gerçekleşen Operasyonda Dolandırıcılık Çetesine Darbe!

Şanlıurfa'da Telefon Dolandırıcılığı Operasyonunda 5 Zanlı Tutuklandı
03-03-2024 14:57
ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde telefon dolandırıcılığına karşı gerçekleştirilen operasyonda 5 zanlı tutuklandı. İşte operasyonun detayları...

Adreslere Operasyon Yapılması

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, telefonla ulaştıkları kişilere kendilerini polis, hakim ve savcı diye tanıtarak dolandırıcılık yapanların yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Evlerde Arama Yapılması

Ekipler, ilçede belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, dolandırıcılık şüphesiyle suçlanan 5 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda, şüphelilerin dolandırıcılık olaylarında kullandığı dijital materyaller de ele geçirildi.

"Telefonla ulaştıkları kişilere kendilerini polis, hakim ve savcı diye tanıtarak dolandırıcılık yapanların yakalanmasına yönelik çalışma başlattı."

Zanlıların Adliyeye Götürülmesi

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonla, telefon dolandırıcılığına yönelik ciddi bir darbe vuruldu.

Ele Geçirilen Malzemeler

Adreslerde yapılan aramalarda elde edilen dijital materyaller, polisin elindeki delil niteliğindeki bulguları güçlendirdi. Dolandırıcılık çetesi üyelerinin yöntemleri ve suçlarının boyutu, operasyonun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER