Gündem

Şanlıurfa’da Trafik Kuralları İhlallerine Karşı KGYS İle Yoğun Denetim

Şanlıurfa'da Trafik Denetimleri Sıkılaşıyor: KGYS İle Hangi İhlaller Tespit Ediliyor?

Şanlıurfa’da Trafik Kuralları İhlallerine Karşı KGYS İle Yoğun Denetim
24-06-2024 08:35
ŞANLIURFA

KGYS'nin Trafik Güvenliğine Katkısı

Şanlıurfa’da Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ile kural ihlalleri yapan araç sürücüleri ve yayalar tespit edilerek trafik cezaları kesilmeye devam ediliyor. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde trafikte güvenliğin sağlanması ve kurallara uyumun artırılması amacıyla KGYS'yi etkin bir şekilde kullanmaya başladı.

Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü'de Denetimler

Merkezdeki ekipler, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinin çeşitli noktalarında kameralar aracılığıyla asayiş ve trafik denetimleri yapıyor. KGYS ile emniyet kemeri takmama, kırmızı ışık ihlali, cep telefonu kullanımı, kask takmama, çift sıra parklanma, yaya kaldırımına park yapılması ve drift gibi konulardaki ihlaller kontrol ediliyor. Ayrıca, trafiğe kapalı alanlarda motosiklet denetimleri de gerçekleştiriliyor.

315 Sürücüye Ceza Kesildi

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, sabit ve seyir halindeki denetimlerin yanı sıra insansız hava aracı (İHA) yani drone ile de kural ihlallerine yönelik trafik cezaları uyguluyor. KGYS ile 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince, 15-23 Haziran tarihleri arasında 315 kişiye cezai işlem uygulandı. Bu yoğun denetimler, sürücülerin ve yayaların trafikte daha dikkatli olmalarını sağlıyor.

KGYS ile Hangi İhlaller Tespit Ediliyor?

KGYS kameraları sayesinde trafikte emniyet kemeri takmama, kırmızı ışık ihlali, cep telefonu kullanımı, kask takmama gibi ihlaller anında tespit ediliyor. Ayrıca, çift sıra parklanma, yaya kaldırımına park yapılması ve drift gibi tehlikeli davranışlar da kameralar tarafından kaydediliyor. Bu sayede, trafik kurallarına uymanın önemi vurgulanırken, ihlallerin de önüne geçiliyor.

Drone ile Denetimlerin Önemi

Drone teknolojisi, trafik denetimlerinde etkin bir araç olarak kullanılıyor. Özellikle geniş alanlarda ve kalabalık bölgelerde kural ihlallerini tespit etmek için drone'lar büyük avantaj sağlıyor. Drone ile yapılan denetimler sayesinde, sürücülerin kural ihlallerine karşı daha dikkatli olmaları amaçlanıyor. Bu teknolojik destekle trafik güvenliği artırılıyor.

Trafik Güvenliğinin Sağlanması

Şanlıurfa’da trafik güvenliğinin sağlanması için KGYS ve drone gibi teknolojik sistemler etkin bir şekilde kullanılıyor. Bu sistemler sayesinde, trafikteki kural ihlalleri anında tespit edilerek cezai işlemler uygulanıyor. Böylece, sürücülerin ve yayaların kurallara uyması teşvik edilerek, trafikte güvenliğin en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Haber Zafer AĞIRMATLI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER