Teknoloji

Şanlıurfa'da Yeşil İnovasyonun Geleceği İçin Büyük Adım

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa'nın Bilim ve Teknoloji Hamlesini Anlatıyor: Peki, Gençler İçin Bu Yolculuk Nasıl Bir Fark Yaratacak?

Şanlıurfa'da Yeşil İnovasyonun Geleceği İçin Büyük Adım
22-11-2023 10:22

Gençlere Yönelik Büyük Hedefler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün liderliğinde, Şanlıurfa'da gençlerin bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında yeteneklerini geliştirmeleri için önemli bir adım atıldı. 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması tanıtımının yapıldığı etkinlikte, bilişim öğretmenleriyle buluşan Başkan Beyazgül, gençlerin geleceğe hazırlanması için yürütülen çalışmaları anlattı.

Çoklu Kurum İş Birliği İle İnovasyon Hamlesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği bu proje, gençlerin sürdürülebilir çevre ve yeşil teknoloji konularında projeler geliştirmelerine olanak tanıyor. Beyazgül, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, gençlerin eğitimine sağlanan bu desteklerin önemini dile getirdi.

Öğretmenler Günü'nde Anlamlı Buluşma

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne denk gelen bu özel günde, Başkan Beyazgül tüm öğretmenleri kutlayarak, eğitimin ve öğretmenlerin toplumdaki değerine dikkat çekti. Ayrıca, Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin sunumlarıyla program zenginleştirildi.

"Gençlerimiz için otobüsler tahsis ettik. Öğretmenlerimizin istemeleri halinde çocuklarımızı okullarından alarak bilim merkezindeki ortamı görmelerini sağlıyoruz." - Başkan Beyazgül

Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar

Başkan Beyazgül, eğitimin sadece kitaplardan ibaret olmadığını, uygulamalı öğrenmenin de önemine değinerek, dijital sinema ve tiyatro ekiplerinin eğitici ve eğlendirici faaliyetlerine dikkat çekti. Bu yaklaşımların, çocukların hayal güçlerini geliştirmelerine ve teknoloji ile inovasyona yönelmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Programın Yankıları ve Gelecek Vizyonu

Programda GAP Bölge İdare Başkanvekili Nusret Mutlu ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu da konuşmalar yaparak, yürütülen çalışmalar ve gelecek planları hakkında bilgiler verdi. Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ile diğer kurumların sunumları, etkinliğin sonunda katılımcılara sunuldu.

Bu program, Şanlıurfa'da gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve onları geleceğin inovasyon liderleri olarak yetiştirmek adına

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER