Gündem

Şanlıurfalı Bedensel Engelli Okçular Şampiyonalara Hazırlanıyor

Engelleri Aşan Bir Azim ve Başarı Hikayesi mi Geliyor?

Şanlıurfalı Bedensel Engelli Okçular Şampiyonalara Hazırlanıyor
01-06-2024 09:15
ŞANLIURFA

Engelliler İçin Yeni Bir Başlangıç

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da okçuluk sporuyla tanışan beş bedensel engelli genç, Göbeklitepe Cup Bölgesel Okçuluk Turnuvası ve Bedensel Engelliler Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda madalya kazanma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Peki, bu gençler nasıl okçulukla tanıştı?

Şanlıurfa'da Engelli Sporcuların Yükselişi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde çeşitli kurslara katılan gençler, okçuluğa olan merakları nedeniyle girişimlerde bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu talebi değerlendirerek antrenör Tugay Karadağ yönetiminde okçuluk kursu başlattı. Bu gençler, okçuluk sporunda ne tür başarılar elde etmeyi planlıyor?

Engelli Sporcuların Azmi ve Hırsı

"Normal bireylerden daha hevesli, daha hırslılar." - Antrenör Tugay Karadağ

Tugay Karadağ, Şanlıurfa'ya tayin olduğu günden bu yana okçuluk sporunun gelişimi için çalıştığını belirtiyor. Bu süreçte engelli gençlere verilen kursların başarıyla devam ettiğini dile getiriyor. Karadağ, bu gençlerin hırs ve azimleriyle Türkiye şampiyonalarında derece yapabileceklerini söylüyor.

Mehmet Eske'nin Hayalleri

Sporculardan Mehmet Eske, çocukluğundan beri okçuluğa merak duyduğunu ancak imkan bulamadığını ifade ediyor. Engelliler Spor Kulübü Başkanı Serdar Yıldırım'ın girişimleri sayesinde açılan kursa katılan Eske, "Hepimiz hedefi olan ve başarılı olmak isteyen kişileriz. Memleketimiz Şanlıurfa'yı temsil etmek istiyoruz." diyor. Peki, Eske ve arkadaşları bu hedeflerine nasıl ulaşacaklar?

Sibel Paf'ın Azmi

Sporculardan Sibel Paf, Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde açılan okçuluk kursunu öğrendiğinde hemen katılmak istemiş. Paf, "Yaklaşık 3 aydır kursa devam ediyorum. Bu sporu çok sevdim ve epey de bir yol aldık. Yarışmalara katılarak başarılı olmak ve engellilerin de bir şeyleri başarabildiğini göstermek istiyorum." şeklinde konuşuyor. Paf'ın bu azmi diğer engelli bireylere nasıl ilham olacak?

Engelliler İçin Okçuluğun Önemi

Engelli bireylerin okçuluk sporuna olan ilgisi ve başarısı, toplumun engelli bireylere yönelik bakış açısını nasıl değiştirebilir? Bu gençlerin başarı hikayeleri, diğer engelli bireyler için umut kaynağı olabilir mi? AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER