Yaşam

Şanlıurfalı Çoban ve "Gülçin" Adlı Koyunun Gülümseten Dostluğu

Şanlıurfalı çoban Velad Kıraç ile kek ve lahmacun yeme görüntüleriyle sosyal medyada ilgi gören "Gülçin" adlı koyunu arasındaki dostluk nasıl başladı? Bu bağ nasıl bu kadar güçlendi?

Şanlıurfalı Çoban ve "Gülçin" Adlı Koyunun Gülümseten Dostluğu
24-06-2024 11:40
ŞANLIURFA

Çoban Velad Kıraç'ın Hikayesi

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Estağfurullah Mahallesi Anıt mezrasında çobanlık yapan Velad Kıraç, çocukluğundan beri çobanlık yapıyor. Velad, koyunlarına olan sevgisini ve bağlılığını her fırsatta dile getiriyor. On yaşından beri bu mesleği sürdüren Kıraç, koyunlarıyla geçirdiği her anı kıymetli buluyor.

Gülçin ile Tanışma ve İlk Anılar

Bir gün koyunlarını otlatırken mola verip kahvaltı hazırlamaya başlayan Kıraç, sosyal medya platformunda bu anı canlı yayınlarken "Gülçin" adlı koyunun ekmeğini alıp kaçmasıyla birlikte bu dostluğun hikayesi başlıyor. Videonun sosyal medyada hızla yayılmasıyla birlikte "Gülçin" bir anda ünlü oluveriyor.

Özel Bir İsim: Gülçin

"Gülçin" isminin bölgede pek kullanılmadığını belirten Kıraç, bu yüzden koyununa bu adı verdiğini ifade ediyor. Üç yıldır aralarında güzel bir bağ olduğunu dile getiren Kıraç, bu bağın her geçen gün daha da güçlendiğini anlatıyor. Koyunu "Gülçin" ise Kıraç'ın sesine olan duyarlılığı ve kek, lahmacun gibi yiyecekleri yemesiyle diğer koyunlardan ayrılıyor.

"Gülçin'i 100 Metre Uzaktan Çağırsam Yine de Gelir"

Velad Kıraç, "Gülçin'i 100 metre uzaktan çağırsam yine de gelir. Benim sesime geliyor sadece, başkasının sesine gitmiyor. Başka koyunlar kek, lahmacun, sucuk yemiyor, sadece Gülçin yiyor. Gülçin'e bir şey olsa hiç yaşayamam, gözüme uyku girmez. Gülçin'le hep beraberiz, her zaman yanına gidiyorum. Gülçin'i bir gün görmesem diğer gün mutlaka görmeye gidiyorum." şeklinde duygularını paylaşıyor.

Sosyal Medyanın Gücü ve Gülçin'in Ünü

Sosyal medyadaki videoların ardından birçok insanın "Gülçin"i görmek için köye geldiğini belirten Kıraç, "Gülçin çok ilgi görüyor. Gülçin ünlü olduktan sonra onu görmeye gelip video çekiyorlar." diyor. Gülçin'in ünü yurtdışına kadar uzanıyor ve Almanya'dan, Hollanda'dan gelen gurbetçiler bile onu görmek için yolculuk yapıyor.

Gurbetçilerin İlgisi ve Hediyeler

Kıraç, "Gülçin'i görmeye gelenler arasında tatilini memleketinde geçiren gurbetçilerin de bulunduğunu dile getirerek, "Almanya'dan gelen oldu, Hollanda'dan gelen oldu. Gelirken hediye getirdiler, kek gibi çeşitli yiyecekler getiriyorlar." ifadelerini kullanıyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER