Gündem

Şehit Polis Memuru Halil İbrahim Kuzkun İçin Tören Düzenlendi

Gaziantep'te şehit olan polis memuru Halil İbrahim Kuzkun için düzenlenen törende neler yaşandı? Ailesi ve mesai arkadaşları nasıl bir veda etti?

Şehit Polis Memuru Halil İbrahim Kuzkun İçin Tören Düzenlendi
04-08-2024 11:00
GAZİANTEP

Gaziantep'te eğitim kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Halil İbrahim Kuzkun, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende, şehidin ailesi ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Olayın Detayları

Olay, 10 Temmuz tarihinde Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu’nda (POMEM) meydana geldi. Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Halil İbrahim Kuzkun, eğitim verdiği sırada gaz tüfeğine sıkışan kapsülün yüzüne çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Kuzkun, 23 gün süren tedaviye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Törenin Yapıldığı Yer

Şehit polis memuru Halil İbrahim Kuzkun için görev yaptığı Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende şehidin özgeçmişi okundu ve il müftü vekili Şakir Aktaş tarafından dua edildi. Okunan duanın ardından şehidin naaşı, cenaze namazı kılınmak ve toprağa verilmek üzere Oğuzeli ilçesi kırsal Altıyurt Mahallesi’ne uğurlandı.

Ailesinin ve Mesai Arkadaşlarının Acısı

Törende, şehidin tabutunu mesai arkadaşları omuzlarında taşıyarak cenaze aracına koydu. Şehidin bir yıllık eşi Seda, babası Ahmet, annesi Melek, ikizi Muhammet Kuzkun ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Aile, sevdikleri Halil İbrahim Kuzkun'a veda ederken büyük bir acı yaşadı.

Katılımcılar ve Protokol

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı, Özel Harekat Başkan Yardımcısı Eraslan Er, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve kent protokolü katıldı. Törene katılanlar, şehit polis memurunun ailesine başsağlığı dileyerek acılarını paylaştı.

Halil İbrahim Kuzkun'un Kariyeri

Halil İbrahim Kuzkun, görev süresi boyunca birçok başarılı operasyona imza atmış ve meslektaşları tarafından sevilen bir polis memuruydu. Kuzkun'un ani ölümü, Gaziantep emniyet teşkilatında büyük bir üzüntü yarattı. Meslektaşları, Kuzkun'un anısını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

"Halil İbrahim Kuzkun, görev süresi boyunca birçok başarılı operasyona imza atmış ve meslektaşları tarafından sevilen bir polis memuruydu." - Meslektaşları

Şehit polis memuru Halil İbrahim Kuzkun'un anısını yaşatmak için yapılan tören, büyük bir katılımla gerçekleşti. Kuzkun, ailesi ve meslektaşlarının duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER