Gündem

Şehitkamil'de Terörün Acı Yüzü: Şehit Öğretmen ve Askerler Anıldı

Batman'da Yedi Yıl Önce Gerçekleşen Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Duygusal Anma Töreni

Şehitkamil'de Terörün Acı Yüzü: Şehit Öğretmen ve Askerler Anıldı
10-06-2024 10:13

Anma Töreninin Ayrıntıları

Batman'ın Kozluk ilçesinde, 9 Haziran 2017'de terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile jandarma uzman çavuşlar Soner Fazlıoğlu ve Ali Gülnar, düzenlenen törenle anıldı. Şehitler için Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit düştüğü yerde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakamın Konuşması ve Mesajları

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, törende yaptığı konuşmada, terörü bir kez daha lanetlerken, şehitlerin unutulmayacağını ve verdikleri mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Güngör, "Binlerce Aybüke, binlerce Soner, binlerce Ali aynı heyecan, inanç ve azimle öğretmen, polis, asker olacak, cehaletin ve terörün karşısına dimdik dikilecektir," dedi.

Şehitlerin Özgeçmişlerinin Okunması

Tören sırasında, Şenay Aybüke Yalçın ile Soner Fazlıoğlu ve Ali Gülnar'ın özgeçmişleri okundu. Bu bölüm, törene katılanlar üzerinde büyük bir duygusal etki yarattı ve şehitlerin hayat hikayeleri ve fedakarlıkları anıldı.

Şehit Öğretmenin Anısına Duygusal Ziyaretler

Anma töreninin ardından Kaymakam Güngör ve diğer katılımcılar, Şehit Aybüke Yalçın Fen Lisesini ziyaret etti. Öğretmenin adını taşıyan köşede, Aybüke öğretmenin ilk maaşıyla aldığı enstrümanların bulunduğu müzik sınıfı gezildi ve anısına kırmızı gül bırakıldı.

Şehit Askerler İçin Anma ve Karanfiller

Programın devamında, Soner Fazlıoğlu ve Ali Gülnar'ın şehit edildikleri yere gidilerek anma yapıldı. Burada karanfiller bırakıldı, dualar edildi. Bu anma, şehitlerin aileleri ve yakınları için büyük bir destek ve teselli kaynağı oldu.

Törenin Toplumsal ve Milli Önemi

Törene katılan İl Jandarma Komutanı, İlçe Jandarma Komutanı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, diğer kurum temsilcileri, öğretmenler ve vatandaşlar, bu tür anma törenlerinin toplumsal hafızayı canlı tutma ve teröre karşı birlik mesajı verme önemine dikkat çekti. Tören, şehitlerin anılarını onurlandırmanın yanı sıra, toplumun terörle mücadeledeki kararlılığını da pekiştirdi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER