Kültür & Sanat

Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’tan "Sentez Art" Karma Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde

Gaziantep’te sanatseverleri neler bekliyor? "Sentez Art" sergisi hangi eserleri içeriyor ve sanatçılar kimler?

Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’tan "Sentez Art" Karma Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde
04-10-2024 12:45
GAZİANTEP

Karma Sergi Sanatseverlerle Buluşuyor

Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’un "Sentez Art" isimli karma resim sergileri, 4 Ekim 2024 Cuma günü Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. SANKO Park AVM’nin üçüncü katında bulunan galeri, saat 17.30’da açılacak olan sergi ile iki yetenekli sanatçının farklı tekniklerle oluşturdukları eserleri sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Selmani Baki Kocaispir’in Eserleri

Kadirli doğumlu Selmani Baki Kocaispir, tuval üzerine yağlı boya tekniği ile yaptığı 25 eseri sergide sergileyecek. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmenliği bölümünden mezun olan sanatçı, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Kocaispir, kariyerinde 6 kişisel sergi, 43 karma sergi ve çalıştayda yer aldı ve bugüne kadar 9 ödül kazandı. Sanatçı, halen Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapmakta ve kişisel atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Ünal Kuş’un Karışık Teknik Eserleri

Fatsa doğumlu Ünal Kuş, karma tekniklerle oluşturduğu 18 eseriyle sergide yer alacak. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde tamamlayan Kuş, Milli Eğitim Bakanlığı Adana Güzel Sanatlar Lisesi’nde kurucu hoca ve bölüm başkanı olarak görev almıştır. Yurt içi ve yurt dışında 20 kişisel sergi açan, 64 karma sergi, çalıştay ve sempozyuma katılan Kuş, 13 ödüle layık görülmüştür. Sanatçının eserleri Türkiye'nin yanı sıra Amerika, Rusya, Finlandiya, Hırvatistan ve Fransa gibi ülkelerdeki koleksiyonlarda yer almaktadır. Hakkında iki yüksek lisans tezi hazırlanan Ünal Kuş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır.

Sanat Dünyasına Katkılar

Her iki sanatçı da ulusal ve uluslararası alanda önemli sergilere ve çalıştaylara katılmış, eserleri farklı koleksiyonlarda yer almıştır. Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş, Türk sanat dünyasında köklü bir yer edinmiş ve sanatsal anlamda geniş bir kitleye hitap etmeyi başarmıştır. Bu sergi, sanatseverlerin, farklı tekniklerle işlenen eserleri yakından inceleme fırsatı bulacağı önemli bir etkinlik olacaktır.

SANKO Sanat Galerisi’ndeki Sanatsal Buluşma

Gaziantep’te sanatı destekleyen önemli mekanlardan biri olan SANKO Sanat Galerisi, "Sentez Art" sergisi ile sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’un eserlerinden oluşan bu sergi, sanatseverlerin beğenisini kazanmayı hedefliyor. Sanatçılar, eserleriyle sanat dünyasında farklı yorumlar sunarken, izleyicilere de geniş bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor.

Sanatseverlere Davet

SANKO Sanat Galerisi’nde düzenlenecek olan "Sentez Art" sergisi, hem Selmani Baki Kocaispir’in yağlı boya çalışmalarını hem de Ünal Kuş’un karışık tekniklerini sanatseverlerle buluşturacak. Bu özel sergi, sanatla ilgilenen herkesi davet ediyor. Sergi, 4 Ekim 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak ve sanatseverlere eşsiz bir sanat deneyimi sunacak.

“Sentez Art” isimli karma resim sergisi, Gaziantep SANKO Sanat Galerisi’nde 4 Ekim’de açılıyor. Sergide, Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’un birbirinden değerli eserleri yer alacak. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER