Gündem

Sendikalardan Cizre Belediyesi Önünde Güçlü Tepki: Çalışma Haklarına Müdahale İddiaları

Cizre Belediyesi'nin sendika değiştirmeye yönelik baskıları nedeniyle Sendikalardan sert bir çıkış geldi. Memur-Sen, Bem-Bir-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu üyeleri, belediye önünde toplanarak seslerini yükseltti. Peki, bu iddiaların gerçek yüzü ne ve sendikaların talepleri ne yönde?

Sendikalardan Cizre Belediyesi Önünde Güçlü Tepki: Çalışma Haklarına Müdahale İddiaları
14-05-2024 08:58
ŞIRNAK

Cizre Belediyesi önünde toplanan Memur-Sen, Bem-Bir-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu Şırnak şubeleri, çalışanlara yönelik baskı iddialarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Belediye yönetimi tarafından sendika değişikliği için baskı yapıldığı iddia edilirken, sendika temsilcileri ve üyeleri, çalışan haklarına yönelik tehditlere karşı duruş sergiledi.

Sendika Temsilcilerinden Açıklamalar

Memur Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, belediyenin sendikal baskılar yaparak çalışanları mağdur ettiğini ifade etti. "Görüşme taleplerimize olumsuz yanıt geldiği için burada toplandık. Cizre Belediyesi işçi ve memurlara sendikalarını değiştirmeleri yönünde baskı uyguluyor," dedi Çatı.

Baskılar ve Görüşmeler

Bem-Bir-Sen İl Başkanı Sadık Taşar da belediyenin baskıcı tutumuna dikkat çekerek, "Cizre Belediyesinde emekçilere uygulanan baskı nedeniyle yetkililerle sayısız kez görüşme talebinde bulunduk. Ancak çağrılarımız yanıt bulmadı. Tek amacımız, çalışanlarımızın haklarını korumak." şeklinde konuştu.

Belediye Yönetimine Çağrı

Hak-İş Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Nevzat Usal ve diğer sendika liderleri, belediye yönetimini diyalog ve anlayışa davet etti. Taşar, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Emek ve özgürlük sloganları atan DEM Parti'nin Cizre Belediye Başkanı, göreve gelir gelmez üyelerimizi işten çıkarmaya ve kazanılmış haklarını gasbetmeye başladı. Bu uygulamaları kabul etmiyoruz ve yönetimi diyaloğa davet ediyoruz. Emekçilerin özgür iradeleriyle seçtiği sendikalarımızı tasfiye etmekten vazgeçin. Sonunda kazanan Cizre olsun." AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER