Politika

Serhan Paydaş Belediye Başkanı Seçildi

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yenilenen belediye başkanlığı seçiminde neler yaşandı? Hangi aday ne kadar oy aldı? Seçim sonuçları nasıl şekillendi?

 Serhan Paydaş Belediye Başkanı Seçildi
05-06-2024 11:15
ŞANLIURFA

Seçim Yenileme Kararı ve Sandık Başına Giden Seçmenler

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararıyla yenilenen belediye başkanlığı seçimi, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. İlçede, 27 bin 686 seçmenden 20 bin 432'si 124 sandıkta oy kullandı. YSK, AK Parti'nin "sandık tutanaklarında şaibe olduğu" itirazını değerlendirerek seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

DEM Parti'nin Zaferi: Serhan Paydaş Belediye Başkanı Seçildi

Kesin olmayan sonuçlara göre, DEM Parti adayı Serhan Paydaş, 10 bin 720 oy alarak belediye başkanı seçildi. Paydaş, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada,

"Bu zafer, Hilvan halkının bize duyduğu güvenin bir göstergesidir. Hep birlikte daha güzel bir Hilvan için çalışacağız."

dedi.

Diğer Partilerin Oy Dağılımı

Seçim sonuçlarına göre, AK Parti adayı Aslan Ali Bayık 7 bin 476 oy aldı. Yeniden Refah Partisi adayı Hanif Düzme 935 oy alırken, CHP adayı Mehmet Celal Avcı ise sadece 80 oy aldı. Seçimlerde 886 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçlarla birlikte DEM Parti'nin adayı Serhan Paydaş, en yakın rakibi olan AK Parti adayı Aslan Ali Bayık'a karşı net bir farkla kazandı.

31 Mart Seçimlerinin Ardından Gelen Yeniden Seçim Kararı

31 Mart'ta yapılan seçimlerde de DEM Parti adayı Serhan Paydaş ve AK Parti adayı Ali Bayık arasında sıkı bir yarış yaşanmıştı. O seçimde Paydaş yüzde 33,20 oy alırken, Bayık yüzde 30,72 oy almıştı. Ancak AK Parti'nin itirazı üzerine YSK, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

Hilvan'da yeniden yapılan bu seçimler, ilçenin siyasi atmosferini yeniden şekillendirdi. Seçmenlerin yüksek katılımı, demokratik sürece olan inancın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte, Hilvan'da yeni bir dönem başlayacak. Serhan Paydaş'ın belediye başkanlığı görevine başlamasıyla birlikte, ilçede hangi projelerin hayata geçirileceği merak konusu. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER