Yaşam

 Şiddetli Yağmurun Ardından Büyük Mücadele

Gece boyunca süren yoğun yağışlar Gaziantep'te hayatı olumsuz etkiledi, peki ekipler bu zorlu durumla nasıl başa çıktı?

 Şiddetli Yağmurun Ardından Büyük Mücadele
09-12-2023 12:31

Sabaha Kadar Süren Yoğun Çalışma

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 8 Aralık akşamı başlayan ve metrekareye 70 kilogram yağmur düşüren sağanak yağışa karşı gece boyunca seferber oldu. GASKİ, Fen İşleri Dairesi, Gaziantep İtfaiyesi ve Kent Estetiği Dairesi ekipleri, saat 2.30'da başlayarak sorunları çözüme kavuşturdu. Ulaşım ve yaşam alanlarında meydana gelen olumsuzluklar, 120 personel ve 30 araçlık bir filo ile etkin bir şekilde giderildi.

Kritik Kurtarma Operasyonları

Sel sularında mahsur kalan 10 araç, ekiplerin yoğun çabası sayesinde kurtarıldı. Yağışın taşıma kapasitesini aşması ve menfezleri tıkayan yapraklar gibi nedenlerle ortaya çıkan sorunlar, vidanjörler ve römorklu pompalarla çözüldü. Ekipler, şehir genelinde su birikintilerini temizleyerek, tıkanıklıkları giderdi.

708 İhbardan Hızlı Müdahale

ALO 153 Hattı'na gelen 708 ihbarın tamamına anında müdahale edildi. Bu ihbarlar arasında 177 mesken su baskını, 242 sifon tıkanması, 84 yolda yağmur birikintisi ve diğer konular yer aldı. GASKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı ile koordineli çalışan ekipler, su baskını ihbarlarına hızla yanıt verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER