Gündem

Siirt'te 89 Milyon Liraya İnşa Edilen Okulda İlk Ders Heyecanı

Siirt'te Atatürk Anadolu Lisesi'nde Eğitim Başladı

Siirt'te 89 Milyon Liraya İnşa Edilen Okulda İlk Ders Heyecanı
13-02-2024 08:38
SİİRT

Süleyman Tayfur Kılıçvuran, Siirt (İHA) - Siirt'te 89 milyon 750 bin liraya inşa edilen Atatürk Anadolu Lisesi'nde ilk ders yapıldı.

Yeni Okulun Özellikleri

Kooperatif Mahallesi’nde 8 bin 227 metrekarelik alanda yaptırılan 20 derslikli okul, 501 kapasiteli olup spor ve konferans salonu bulunuyor.

Yeni okul, modern eğitim standartlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. 20 derslik ve 501 kişilik kapasitesiyle öğrencilere geniş bir öğrenme ortamı sunuyor. Ayrıca, öğrencilerin spor ve kültürel etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri bir spor ve konferans salonuna da sahip.

İlk Ders Zili Çaldı

89 milyon 750 bin liraya inşa edilen okulda ilk ders zili çaldı.

Yıllarca süren emek ve yatırımın ardından, Atatürk Anadolu Lisesi'nin ilk dersi heyecanla başladı. Öğrenciler, yeni okullarında eğitim almaya başlamış olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Yetkililerin Ziyareti

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadooğlu, okulu gezen Dr. Vali Kemal Kızılkaya ile birlikte incelemelerde bulunup öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

Okulun açılışına ilişkin olarak, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali tarafından yapılan ziyaret oldukça anlamlıydı. Yeni okulu gezen yetkililer, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek, eğitim ortamının ve öğrenci ihtiyaçlarının gözden geçirilmesini sağladılar.

Hayırlı Olsun Dileği

Vali Kızılkaya, okulun ülkeye, şehre ve eğitim camiasına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Kızılkaya, Atatürk Anadolu Lisesi'nin Siirt'e ve ülkeye değer katacağına inandığını belirterek, okulun eğitim camiasına önemli katkılar sağlayacağına dair umutlarını dile getirdi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER