Gündem

Siirt'te Hoparlörlere Gizlenmiş Gümrük Kaçağı Telefon Operasyonu

Yaratıcı Yöntemlerle Kaçakçılık: Hoparlörlere Saklanmış Telefonlar Ele Geçirildi

Siirt'te Hoparlörlere Gizlenmiş Gümrük Kaçağı Telefon Operasyonu
07-02-2024 11:57
SİİRT

Siirt'te emniyet güçlerinin dikkatli çalışmaları sonucu, bir araçta yapılan aramada hoparlörlere gizlenmiş halde piyasa değeri yaklaşık 250 bin lira olan gümrük kaçağı cep telefonları bulundu. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Şube ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Siirt-Eruh kara yolunda durdurulan şüpheli araçta yapılan detaylı aramada, aracın hoparlörlerine ustaca saklanmış 20 adet yüksek değerli cep telefonu ele geçirildi.

Gümrük Kaçağı Telefonların Gizlendiği Yaratıcı Yöntem

Kaçakçıların, gümrük kaçağı malları saklamak için başvurduğu yaratıcı yöntemler, bu operasyonla bir kez daha gözler önüne serildi. Araç hoparlörlerinin içine gizlenmiş cep telefonları, emniyet güçlerinin dikkatli ve titiz çalışmaları sayesinde ortaya çıkarıldı.

Operasyon ve Gözaltı

Olayla ilgili olarak araç sürücüsü gözaltına alınırken, ele geçirilen cep telefonlarına el konuldu. Bu operasyon, bölgede kaçakçılıkla mücadelede emniyet güçlerinin kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha kanıtladı.

"Araç hoparlörlerinin içine gizlenmiş şekilde piyasa değeri yaklaşık 250 bin lira olan 20 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi."

Bu olay, kaçakçılıkla mücadelede emniyet güçlerinin teknolojik ve fiziksel aramalardaki üstün yeteneklerini göstermesinin yanı sıra, kaçakçıların kullandığı yöntemlerin ne kadar çeşitlendiğini ve bu mücadelede daima bir adım önde olmanın önemini de vurgulamaktadır. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER