Gündem

Siirt’teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Siirt'te çıkan orman yangını nasıl kontrol altına alındı? Hangi ekipler seferber oldu? Merak edilen detaylar haberimizde.

Siirt’teki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
21-06-2024 23:40
SİİRT

Yangın İhbarı ve İlk Müdahale

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Şirvan ilçesi Demirkapı köyünde meydana gelen orman yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlandığını açıkladı. Yangın ihbarının saat 12.45’te alındığını belirten Vali Kızılkaya, "Orman İşletme Şefliği ekiplerimiz, Jandarmalarımız ve civar köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın desteği ile derhal söndürme çalışmalarına başlanmıştır," dedi.

Ekiplerin Koordineli Çalışması

Yangına öncelikle karadan müdahale edildi. Bozuk ormanlık alanda ve etrafında yerleşim yeri olmayan sarp bir noktada çıkan yangına, komşu illerden gelen takviye ekipler de dahil oldu. Vali Kızılkaya, "Yangına, komşu illerden gelen takviye ekiplerin de katılımı ile birlikte öncelikle karadan müdahale edilmiştir," diyerek ekiplerin koordineli çalışmasını vurguladı.

Havadan Müdahale ve Yangının Kontrol Altına Alınması

Yangının kontrol altına alınmasında havadan müdahale de etkili oldu. Orman Genel Müdürlüğü'nden (OGM) talep edilen hava desteği sayesinde, yangının tamamen kontrol altına alındığı bildirildi. Vali Kızılkaya, "OGM’den havadan müdahale de talep edilmiş olup yapılan havadan müdahale ile birlikte yangın tamamen kontrol altına alınmıştır," ifadelerini kullandı.

Yangının Can ve Mal Kaybı Durumu

Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığını belirten Vali Kızılkaya, olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Yangının herhangi bir yerleşim yerine zarar vermemesi büyük bir teselli oldu. Vali, "Yangında ölen ya da yaralanan olmamıştır. Olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır," dedi.

Kahraman Ekiplerin Teşekkürü

Yangına müdahalede bulunan tüm ekiplere teşekkür eden Vali Kızılkaya, "Yangına müdahalede kahramanca gayret gösteren teşkilatımıza, tüm ekiplerimize, kardeşlerimize teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu. Yangının söndürülmesinde görev alan tüm personelin özverili çalışmaları takdir topladı.

Diyarbakır ve Mardin’deki Yangınlara Da Dikkat Çekildi

Vali Kızılkaya, açıklamasında ayrıca Diyarbakır ve Mardin’de çıkan yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek, yakınlarına başsağlığı temennilerini iletti. "Dün Diyarbakır ve Mardin’de çıkan yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ediyorum," ifadelerini kullandı.

İlimiz Şirvan ilçesi Demirkapı köyünden bugün saat 12.45’te orman yangını başladığı ihbarı alınmıştır. Orman İşletme Şefliği ekiplerimiz, Jandarmalarımız ve başta Demirkapı köyü olmak üzere civar köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da desteği ile derhal söndürme çalışmalarına başlanılmıştır.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER